Polisinsats. I dag beger sig 120 poliser ut på gatorna. Foto: Mostphotos

I dag intar polisen centrala Göteborg

På torsdag kan du komma att se ovanligt många poliser på stan. Det finns ingen anledning för oro, såvida du inte gömmer dig från lagen. Polisen genomför då en så kallad utedag då stora delar av personalen är ute för att möta medborgarna.

  • Publicerad 05:30, 5 sep 2019

Mellan klockan 09.00 och 15.00 på torsdagen den 5 september kommer upp emot 120 poliser med olika funktioner att jobba utomhus i centrala Göteborg. Även polisens volontärer och rytteriet kommer vara ute.

– Vi finns för medborgarna. Vi genomför den här dagen för att öka vår synlighet och visa upp oss. Det är också ett sätt för oss att stärka vårt lokalpolisområde. Vi vill skapa goda relationer internt och externt för att driva det trygghetsskapande arbetet framåt, säger lokalpolisområdeschef Theodor Smedius.

Det är lokalpolisområde City som genomför insatsen. Under dagen kommer poliserna att rikta extra stort fokus på olika trafikinsatser men även på medborgardialog och rekrytering.

Har man frågor eller vill prata med polisen kommer de, under förmiddagen, ha ett mobilt poliskontor på plats vid Järntorget. Senare under dagen rullar det bort till Gustaf Adolfs torg.

– Det finns ett stort intresse bland unga för polisyrket och det vill vi passa på att främja den här dagen. De svar och synpunkter vi får med oss från enkäter och i möten med medborgarna är sedan viktiga delar i vårt fortsatta arbete, säger Theodor Smedius.

Träffa polisen

Det mobila kontoret kommer vara vid Järntorget mellan klockan 9.00 och 12.00.

På Gustaf Adolfs torg hittar man dem mellan klockan 12.00 och 15.00.