Wild kid. Elsa Nygren, 12 år från Önnered i Västra Frölunda är en av elva deltagare i årets Wild Kids på SVT. Foto: Ulrika Malm/SVT

I kväll blir "vildungen" Elsa tv-stjärna

Wild Kids är ett äventyrsprogram för barn på SVT. Två lag, Björnarna och Lejonen, tävlar mot varandra i olika kompiskamper. Elsa Nygren, 12 år från Önnered i Västra Frölunda är en av elva deltagare i årets säsong.

  • Publicerad 16:18, 12 jan 2018

Hur kändes det när du fick reda på att du skulle få vara med i Wild kids?

– Det kändes verkligen helt overkligt! Det är något som många barn drömmer om och jag blev en av de elva deltagarna i år. Det var helt fantastiskt och sjuktkul att spela in och jag träffade så fina människor. Det kommer vara ett minne för livet.

Hur var det att vara uppe i skogarna i Hälsingland?

Det var verkligen kul. Det har inte varit där innan så det var en ny inspelningsplats. Och det var nytt och spännande för alla.

Vad var det roligaste att vara med?

Jag tror att det var att träffa alla. Inte bara de som syns och vännerna utan även de bakom, hela produktionen. Det var jättekul!

Hur var det att vara borta från föräldrarna?

Det var tufft ibland men vi blev som en familj där. Men ibland kunde man ha lite hemlängtan.

Var upplevelsen som du hade föreställt dig?

Det var bättre än vad jag trodde. Jag visste inte hur det skulle kännas att spela in och ha kameror runt sig men det var inte alls konstigt när man var där. Det kändes helt normalt, bara kul.

Hur har upplevelsen förändrat dig?

– Jag har träffat så många fina människor. Det är något jag aldrig kommer att få uppleva igen. Det är verkligen så fantastiskt som det ser ut på tv. Det är mycket känslor inblandade. Man lär sig att om man förlorar får man ställa sig upp igen och fortsätta kämpa.

Rekommenderar du andra barn att söka?

Ja, absolut! Många tänker säkert att det är omöjligt, ” jag kommer aldrig komma med”. Men skicka in en ansökan och bjud på dig själv och hoppas på det bästa!

Wild kids. De elva deltagarna i årets Wild kids. Foto: Ulrika Malm/SVT

Wild kids

Wild Kids är ett äventyrsprogram för barn som är en korsning av de vuxna förlagorna Robinson och Fångarna på fortet. Barnen tävlar i två lag som möter varandra i olika kamper och tillbringar nätterna i olika tältläger. Det vinnande laget får ge sig ut på en resa någonstans i världen.

Sänds på SVT Barnkanalen varje fredag klockan 18.55 med säsongsstart idag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG