Ida Redig i centrum för Diggiloo 2018. Foto: Axel Öberg

Ida Redig klar för Diggiloo och Melodifestivalen

Diggiloo gör om rejält. Ut med Lasse Holm. In med David Lindgren och ett helt gäng nya artister. Som Melodifestivalklara göteborgskan Ida Redig. – Jag gillar att komma in i andra sammanhang, säger den kreativa sångerskan.

  • Publicerad 14:07, 27 nov 2017

När Diggiloo presenterar sina turnéplaner för sommaren 2018 bjuder man också på en rejäl omgörning artistmässigt. Grundaren av Diggiloo har sedan tidigare aviserat sitt avhopp. Men har ändå haft svårt att sluta. Men nu är det färdigt. In kommer David Lindgren, känd musikalartist, deltagare i melodifestivalen där han också har varit och kommer bli programledare.

På scen blir det än mer förändringar. Flera av de traditionella artisterna uteblir i år. In med en ny generation, som Ida Redig, som precis blivit klar för Melodifestivalen med sin"Allting som vi sa" som tävlar i Göteborg 10 februari. Den produktiva låtskrivaren, sångaren, producenten och artisten är en kvinna med integritet som vet vad hon vill och är noga med sitt uttryck.

Hon har inte följt tidigare uppsättningar av Diggiloo och gör nu också din debut i Melodifestivalen.

– Det blir speciellt att möta en ny publik, men det är ju också en publik som jag har saknat. Jag tycker det ska bli kul att göra något annat, även om jag inte kommer att släppa min grej. Jag har mitt id, som är viktigt.

Diggiloo 2018

Leds av: David Lindgren.

Artister: Tommy Nilsson, Mariette, Ola Salo, Marika Carlsson, Charlotte Perrelli, Christer Björkman, Mendez, Kampferdrop och Ida Redig.

Turnéstart: Malmö arena 4 juli. Därefter: Hok, Hooks Herrgård 6/7, Ulricehamn, Sturebadet 7/7, Borgholm, Slottsruinen 12/7, Bromölla, Strandängen 13/7, Halmstad, Örjans vall 14/7, Rättvik, Dalhalla 20/7, Bispgården, Thailändska Paviljongen 21/7, Umeå, Hedlundadungen på Noliaområdet 22/7, Göteborg, Slottsskogsvallen 26/7, Åmål, Djuphamnen 27/7, Kristinehamn, Sannavallen 28/7, Västervik, Bökensved 29/7, Vagnhärad, Tullgarns Slott 2/8, Karlsborg, Göta Kanal 3/8, Båstad, Tennisstadion 4/8, Ystad, Sandskogens Idrottsplats 5/8, Lidköping, Villabadet 10/8, Motala, Råssnäs 1/8, Strömsholm, Strömsholms Slott 12/8, Bollnäs, Långnäs 17/8, och Stockholm, Ulriksdals Slott 18/8

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG