Den 5 februari drar Melodifestivalen igång i Malmö.

SVT, som sänder evenemanget, har nu gjort klart med startordningen i de olika delfinalerna i Malmö (5/2), Göteborg (12/2), Linköping (19/2) och bandymetropolen Lidköping (26/2).

Låtarna på plats

– Nu är alla låtarna på plats och det känns spännande. Deltävlingarna består av en grym mix och dynamik av låtar och artister. Det ska bli så roligt att se numren växa fram och framför allt att se och höra dem alla på riktigt i februari, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande.

I Göteborg och Scandinavium är de tävlande Liamoo med "Bluffin", Niello & Lisa Ajax med "Tror du att jag bryr mig", Samira Manners med "I want to be loved", Alvaro Estrella med "Suave", Browsing Collection med "Face in the crowd", John Lundvik med "Änglavakt" och Tone Sekelius som sjunger "My way".

Tredje gången

I Göteborg är det just Liamoo – eller Liam Cacatian Thomessen som är hans riktiga namn – som öppnar med sin "Bluffin". "Idol"-vinnaren från 2016, som nyligen blivit pappa för första gången, har medverkat i Melodifestivalen två gånger tidigare (2018 och 2019). Första gången, med låten "Last breath", tävlade han också på hemmaplan och gick till final där han belönades med en sjätteplats. Senaste gången var det med duetten "Hold you" med Hanna Ferm, som även den hamnade i finalen med en tredjeplats som slutresultat.

I sista delomgången, i Lidköping 26 februari, medverkar Lillasyster från Göteborg med låten "Till our days are over". Det hårdrockande bandet, som just nu är husband för Trädgår'ns julshow, medverkade i 2021 års Melodifestival och gick till Andra chansen med låten "Pretender", där de blev utslagna.