Idrottsglädjen sprudlade på Angeredsvallen

Förra årets idrottsvecka ställdes in på grund av de restriktioner som rådde. Men nu kunde eleverna på grundskolor i nordost äntligen samlas igen för att testa på olika sporter. GöteborgDirekt hälsade på när det var Nytorpsskolans tur.

  • Publicerad 06:30, 30 maj 2021

Att skolorna kommer tillbaka år för år är ett kvitto för att vi gör något bra.

Hjälper till. Catarina Jostéus från Angeredsgymnasiet berättade att de även hjälper till att ordna fotbollsdagar samt orientering för grundskolorna i området. Foto: Direktpress

Att kunna arrangera en klassisk friidrottsdag med kulkastning, höjdhopp och löpning för inte bara en skolklass utan en hel grundskola har känts rätt avlägset under coronapandemin.

Men i veckan har Angeredsgymnasiet tillsammans med idrottsklubben Angered IS och dagliga verksamheten Idrottsplatsen kunnat göra just det.

– Den här veckan betyder mycket har vi märkt. Att komma iväg för en dag och få chans att testa olika sporter är viktigt för eleverna. Det som är bra med friidrott är att det finns något för alla, säger Angelica Ericsson från AIS.

Skolor i nordost inbjudna

Under veckan har totalt fem skolor från närområdet bjudits in och varje dag har hundratals elever blivit tidtagna och fått sina resultat protokollförda. Och fått tips och trix på hur de ska kunna förbättra sig till nästa gång.

– Att skolorna kommer tillbaka år för år är ett kvitto på att vi gör något bra, säger Catarina Jostéus från Angeredsgymnasiet.

Hopp. Shila Ali övade sin teknik på längdhoppsbanan. Foto: Gabriel Tjulander

Idrottsveckan på Angeredsvallen har arrangerats sedan 2012. Men förra året fick arrangemanget ställas in av förklarliga skäl. I år har arrangörerna fått vidta säkerhetsåtgärder som att införa avstånd mellan de olika stationerna som exempel.

Övade längdhopp

Trots den lite kyliga majdagen uppskattade Shila Ali och Najd Alghaeb från Nytorpsskolan i Hammarkullen att få kommer ut och idrotta.

– Ja, annars hade vi bara suttit inne i klassrummet. Jag har hoppat längdhopp tidigare men det är jättebra att kunna få mer instruktioner efter varje hopp, säger Najd Alghaeb.

– Det blir också en bra sammanhållning för skolan att göra en sådan här aktivitet tillsammans, säger Shila Ali.