Får lämna. Poya Asbaghi, tränare i IFK Göteborg, har fått sparken. Foto: Pressbild

IFK Göteborg sparkar tränare Poya Asbaghi

Vinst i Svenska cupen och Europaspel. Men med 13 allsvenska matcher utan vinst fick IFK Göteborg nog. Nu får tränaren Poya Asbaghi gå.

  • Publicerad 13:55, 3 sep 2020

Kris. IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson har tvingats sparka tränaren Poya Asbaghi. Foto: Kai Martin

Det var vid ett pressmöte på torsdagsförmiddagen som beskedet kom:

IFK Göteborg entledigar tränaren Poya Asbaghi med omedelbar verkan.

35-årige Poya Asbaghi kom till föreningen 2018 med en tveksam start då laget kom på en elfteplats. Men den unge tränaren hade IFK Göteborgs styrelses och spelares förtroende. 2019 blev det en sjundeplats med hopp om än bättre placering 2020. Men årets säsong har spel- och resultatmässigt varit en besvikelse.

Kryssat sig till poäng

Laget har kryssat sig till sina poäng och har efter 18 omgångar bara mäktat med två vinster. På de 13 senaste matcherna har inte en enda vinst presenteras, där Blåvitt med sin 17 poäng ligger farligt nära kvalplats.

Trots att tränaren Poya Asbaghi tagit sitt lag till Europaspel och möte mot FC Köpenhamn efter vinst i Svenska cupen mot MFF är alltså hans dag i föreningen över.

– Vi tackar Poya för åren vi har haft tillsammans och önskar honom all lycka till framåt, säger klubbdirektör Max Markusson i ett pressmeddelande.

– Vi anser att detta är ett nödvändigt beslut för IFK Göteborgs kortsiktiga och långsiktiga framtid. Men det ska sägas att att det alltid är ledsamt att skiljas från någon man gillar och som man arbetat tillsammans med under en längre tid.

Befrias från sitt uppdrag

Poya Asbaghi har kontrakt med IFK Göteborg till 2022, men befrias alltså från sitt uppdrag.

– Jag vill tacka för tre väldigt fina år i klubben, säger han bland annat i samma pressmeddelande.

Assisterande tränare Ferran Sibila antas ta över huvudansvaret på interimsbasis.

Poya Asbaghi

Är: Fotbollstränare, 35, från Uppsala. Kom från Gefle som huvudtränare efter att haft rollen som assisterande tränare för Dalkurd i Superettan. Fick jobbet som IFK Göteborgs tränare 2018 och har kontrakt till 2022.

Aktuell: Har idag blivit entledigad från uppgiften att leda IFK Göteborg efter att laget inte vunnit en allsvensk match på 13 omgångar.

Vi är GBG

    Vi är GBG