Punkikonen Iggy Pop hyllar Göteborgsduon Pale Honey och Göteborg. Foto: Kai Martin

Iggy Pop hyllar Göteborgsduo och Göteborg

Nyligen kom Göteborgs duo Pale Honeys senaste singel "Get these things out of my head". Det är något som punkfarfar Iggy Pop inte missat. I fredags spelade han låten i sitt radioprogram.

  • Publicerad 16:51, 13 nov 2017

Pale Honey – Tuva Lodmark, sång och gitarr, och Nelly Daltrey, trummor – är Göteborgsduon som tjusar sin publik med sin coola musik med starkt uttryck.

Nyligen kom albumet "Devotion" varifrån låten "Get these things out of my head" är hämtad.

Den låten fick 70-årige punk- och rockikonen Iggy Pop att vässa öronen och i fredags spelade han den i sitt radioprogram i brittiska BBC.

Förutom att han hyllade Pale Honey gjorde han också klart för lyssnarna att "Göteborg är en coolare stad än Stockholm". Detta trots att han gjort Teddybears Sthlm:s "Punkrocker".

Pale Honeys låt "Get these things out of my head" handlar om trummisen Nelly Daltreys tvångssyndrom OCD. I ett tidigare uttalande har hon berättat "Det är väldigt personligt för mig att skriva om detta. Jag ville till och med byta ut texten, skriva en ny som handlade om något annat, när vi skulle spela in sången. Men jag funderade över det ganska mycket, och kände att det kanske var dumt att censurera mig själv på det viset."

Det verkade var ett klokt val, eftersom Iggy Pop blev förtjust i den.

Pale Honey är ute på turné och kommer till sin hemstad på fredag då bandet gästar Pustervik.

Läs Göteborg Direkts intervju med bandet här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG