Syns i tv. 26-årige Ikenna Abika ställer upp som en av deltagarna i tv-programmet Paradise hotel. Säsongen börjar på måndag. Foto: Patricia Recourt/Viaplay

Ikenna, 26, från Angered, ny deltagare i Paradise hotel

På måndag rullar den sextonde säsongen av realityserien Paradise hotel igång. Ikenna Abika, från Angered, har inte följt programmet tidigare – och berättar att det var en utmanande upplevelse.

  • Publicerad 14:54, 15 mar 2021

Trots att han tillfälligt bor i Stockholm så har Ikenna starka band till Angered. Foto: Kristina Kolaric

Berätta lite om dig själv?

– Jag kommer från Hisingen men växte upp i Angered, är 26 år gammal och jobbar med sociala medier genom att jag lägger upp humorklipp på Instagram och Tiktok. Målet är att bli skådespelare. Just nu extrajobbar jag på ett bilbesiktningsföretag.

Hur kom det sig att du ställde upp i årets program?

– Det tog lite tid innan jag tackade ja, men jag kände att jag inte hade något att förlora. Att det skulle vara en utmaning. Att jag ens sökte var helt spontant. Jag har inte följt programmet själv, utan det var min bästa tjejkompis som tyckte att jag skulle söka.

Varför tror du att programmakarna ville ha med dig?

– Jag tror att de fastnade för min personlighet och de kunde se att jag är lite av en karaktär. Jag är glad och vill få andra att skratta och ha kul.

Vad tar du med dig från att ha varit med i Paradise hotel?

– Det var en stor utmaning att vara där, man måste hela tiden tänkta till och göra bedömningar om vilka man kan lita på.

Hur var det att växa upp i Angered?

– Det var bra! Jag kommer i håg att jag var väldigt blyg när jag var liten och därför var det bra att fotbollen fanns. Jag spelade i Gunnilse IS och fick mycket kompisar där. Vänner som jag fortfarande har kvar i dag.

Paradise hotel

• Ett tävlingsprogram som går ut på att hitta en partner att stå säkert med i veckans parceremoni.

• Det slutgiltliga vinnarparet har chans att vinna en halv miljon kronor att dela på, men de kan också välja att "svika" sin partner och norpa åt sig vinnarsumman själv.

• Sänds på TV3 och strömmas på Viafree.

Visa merVisa mindre