Industribrand på Hisingen - boende fick evakueras

En brand utbröt under söndagskvällen i en industribyggnad på Hisingen. Gasflaskor exploderade och närboende fick evakueras. Trafiken i området påverkas även under måndagen.

  • Publicerad 08:39, 30 jul 2018

Branden utbröt vid klockan 22 på söndagskvällen. Cirka 40 personer från räddningstjänsten fanns under natten på plats i släckningsarbetet. Ett så kallat VMA-larm (viktigt meddelande för allmänheten) gick ut för att uppmana boende i rökens riktning att hålla fönster och dörrar stängda.

Det fanns ingen verksamhet i byggnaden och ingen person ska ha kommit till skada. Däremot fanns gasflaskor i lokalen och några av dessa exploderade av den fullt utvecklade branden.

– Sammanlagt åtta personer som bodde inom riskområdet fick evakueras. Men de har fått komma tillbaka nu, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Under natten har polisen hjälpt till med trafikavspärrningar och även nu på måndagsmorgonen är Gropegårdsgatan avstängd.

– Vi hoppas vi ska kunna släppa den nu under förmiddagen men vi får prata med kommunen och sakägare i området där så inte folk riskerar att komma till skada, säger Hans Lippens.

Räddningstjänsten arbetar under dagen med eftersläckningsarbete som kompliceras av rasrisk.  

– När de är klara kan vi påbörja en teknisk undersökning. Men det sker inte i dag. Det får kallna först. Möjligtvis redan i morgon men det kan bli senare i veckan också, säger Hans Lippens.

Polisen utreder händelsen som mordbrand tills något nytt framkommer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG