Inför skolresorna: Många riskerar missa sommarens vrålåk

Förra året försenades Lisebergs attraktion Loke med en vecka. Och i år, två veckor efter säsongspremiären, sitter årets storsatsning Valkyria inte ens ihop.

  • Publicerad 11:53, 15 maj 2018

– Vi har fått jobba mycket med tunneln och det har varit projektets absolut svåraste del att göra. Men nu gräver vi inte längre, utan vi har kommit ner till botten och vi har gjutit bottenplattan, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

Tunneln, som är avslutet på ett femtio meter långt fall och som går åtta meter under jorden stötte på förhinder när den skulle grävas.

Läs också: Lera under Liseberg strular till det för Valkyria

– Nu handlar det om att göra i ordning tunneln och så småningom lägga ett lock på. Sedan monteras den sista biten räls som inte är monterad ännu. Vi har byggt rälsen från två håll och sedan ska den mötas nere i tunneln.

– Vi tycker inte alls att vi är sena. Parken har ju bara varit öppen under två helger, så vi tycker inte att det är någon fara på taket ännu.

– Allt pekar på att man ska kunna åka den i sommar någongång så det utgår vi ifrån, men vi säger inget om något datum ännu.

En annan anledning till att attraktionen inte stod klar till säsongspremiären är att det nu även är Halloween och Jul på Liseberg, något som man inte behövde anpassa sig till tidigare, enligt Julia Vasilis. Och det är något som kommer att påverka attraktionspremiärerna också i framtiden.

– Det här med att attraktionerna inte står färdiga när parken öppnar för sommaren är något som man kommer få vänja sig vid som Lisebergsbesökare. Det är inte alltid det går att färdigställa saker till ett premiärdatum, utan Valkyria kommer att öppna när den är klar helt enkelt, och så får det vara.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG