Nya rum. Fler kan övernatta med sitt nyfödda barn. Foto: Mostphotos

Inför sommaren: Fjorton nya enkelrum på BB

Sommaren är högsäsong för att föda barn. I maj kommer fjorton nya enkelrum att stå klara på BB på Östra sjukhuset, något som kommer att ge fler partners chansen att övernatta med mamman och det nyfödda barnet.

  • Publicerad 09:12, 27 feb 2018

Från maj kommer det att finnas tre BB-avdelningar på Östra sjukhuset, varav en helt ny. Någon utökning av antalet ordinarie vårdplatser kommer inte att ske, men förändringen innebär fler enkelrum.

Den nya avdelningen får totalt fjorton enkelrum för kvinnor och nyfödda barn som är i behov av inneliggande vård, och det finns även möjlighet för partnern att övernatta.

– Under sommaren har vi högsäsong inom förlossningsvården och är beredda på extra många förlossningar. Nu kommer vi även vara rustade med en helt ny BB-avdelning och kan erbjuda fler partners att stanna med mamma och barn, säger Corinne Pedroletti, verksamhetschef för obstetrik på Östra sjukhuset i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Mölndals BB stängs – nu ska alla barn födas på Östra

Var tionde barn föds på Östra

På Sahlgrenska sjukhuset (Östra) föds ungefär 10 000 barn per år vilket är 1 av 10 födda barn i Sverige.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG