Inga fyllehundar på promenad under ölveckan

GBG Beer Week är i full gång och ett av eventen som lockade både människor och djur var ”Dog walk” mellan Beerblioteket och Brewdog i lördags.

  • Publicerad 16:50, 8 apr 2019

Ett hundratal tvåbenta och omkring 70 fyrbenta samlades i lördags utanför Beerblioteket i Kungsladugård. För andra året i rad anordnades en ölvandring med hund, i år till Brewdog på Kungsgatan.

Göteborg tappar upp på nytt

– Det blev jättelyckat. Vi körde ett pit stop på Pustervik på vägen. Det var avslappnat och ett bra sätt att visa upp vilka ställen man får ta med sig hund på, säger Adam Norman på Beerblioteket.  

Vad gör hunden till ett så pubvänligt djur?

– Jag skulle snarare vilja lyfta fram vad hunden gör för puben. Det är på samma sätt som när vi har barn i vårt tap room. Folk beter sig på ett annat sätt. Man sitter inte och dricker sig full. Man är mån om alla omkring sig. Det blir avslappnat och ett annat fokus och det är samma sak med hundar, säger Adam Norman.

Allt fler pubar och även restauranger i Göteborg har de senaste åren öppnat upp för hundar.

– När vi hade ett café för 10 år sedan var vi nog ett av de första i stan som tillät hundar. Nu känns det nästan som vartannat ställe, säger Adam Norman,

Allergiker då?

– Jag ska inte tala för allergiker eftersom jag inte är det själv, men för många brukar det gå bra om puben är lite större. Och även om det är många ställen som nu tillåter hundar så är det fortfarande fler ställen som inte tillåter hundar, så man kan välja, säger Adam Norman.

Ska ni köra något mer hundpromenader för ölsugna?

– Ja, vi ska nog köra i höst igen.

Utskällda mässan som bara växer

Larmet: Rastgårdarna faller ihop

Vi är GBG