Plank. Västlänkens byggplank har inte skrämt bort Universeums besökare. Foto: Kristian Risenfors

Inga negativa effekter av Västlänksbygget

Korsvägen liknar mer och mer en enda stor byggarbetsplats och många verksamheter är oroliga över att tappa kunder. Men än så länge hittar besökarna till Universeum som vanligt.

  • Publicerad 08:43, 13 apr 2019

Västlänkens byggplank står inte många meter ifrån Universeums entré. Men det har inte skrämt besökarna, än så länge.

– Besöksmässigt har det inte märkts av alls. Det går som tidigare, säger sälj- och marknadschefen Eric Edblad.

Är du förvånad över det?

– Faktiskt inte. Även om de flyttat om lite grann så finns infrastrukturen fortfarande kvar. Det är fortfarande lätt att ta sig till oss, lokaltrafiken kör som vanligt och det finns bra med parkeringar.

Universeums skattesmäll – krävs på 14 miljoner

Universeum har kontinuerlig kommunikation med Trafikverket som bygger Västlänken.

– Om något händer så kan vi hjälpas åt. Det är ett stort infrastrukturprojekt så självklart får vi följa och anpassa oss, säger Eric Edblad.

Hur har djuren påverkats av exempelvis sprängningarna än så länge?

– Vi övervakar hela tiden vad som händer löpande. Det är självklart vår högsta prioritet. Den här frågan är ju en färskvara men än så länge har allt gått väldigt bra som jag förstått det.

Omkring en halv miljon människor besöker varje år Universeum. Eric Edblad tror inte att årets besökssiffror kommer sjunka.

– Tittar vi framåt så har vi många bra utställningar på gång. Vi har dinosaurieutställningen som öppnar nu, sedan har vi ett nytt och världsunikt visualiseringslabb om ny teknik och en rymdutställning som kommer i september. Så det händer mycket under 2019.

Vi är GBG