FOLKHÄLSAN. MP och V vill satsa mer pengar på kommunal verksamhet i nordost. Alliansen satsar hellre på stöd till föreningslivet. Foto: Markus Andersson

Inga nya satsningar på Geråshallen

Geråshallen i Bergsjön är en verksamhet som Miljöpartiet och Vänstern vill satsa ännu mer på för att stärka folkhälsan i området. Men Alliansens röstade emot och satsar hellre på föreningsliv än på kommunal verksamhet.

  • Publicerad 16:55, 19 mar 2019

ORDFÖRANDE. Elisabet Lann (KD) är ny ordförande i Idrotts och föreningsnämnden. Foto: Ida Rydh

Det har varit många turer kring Geråshallen i Bergsjön. I juni förra året rapporterade Göteborg Direkt om att idrottshallen får utökade öppettider efter att varit nedläggningshotad en längre tid. Nu vill Miljöpartiet och Vänsterpartiet lägga ytterligare resurser på att öka öppettiderna. Ett förslag som röstades ner av Alliansen.

Vändningen: Geråshallen får utökade öppettider

– Vi vet att det skiljer uppåt nio år i livslängd mellan de östra och de västra delarna av Göteborg. Därför är satsningar på folkhälsan viktigt i de här områdena. Vi vill satsa på Geråshallen för att kunna utöka öppettiderna för att flera ska kunna ta del av verksamheten, säger Karin Pleijel (MP).

Alliansen håller med om att man ska värna om folkhälsan i utsatta områden men väljer att angripa problemet på ett annat sätt.

– När det gäller idrotts och föreningssatsningar har Alliansen gjort en omfördelning och satsar mer på föreningsstöd. Vi tror att vi får bättre resultat och mer gjort om vi går via föreningarna än att kommunen ska driva verksamheten, säger Elisabet Lann (KD), ordförande i Idrotts och föreningsnämnden.

Andra folkhälsosatsningar i området som Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill satsa på handlar om nödvändiga renoveringar på Bergums fritidslantgård och investeringar i Vättlefjälls motionscenter, men som Alliansens satte stopp för.

När det gäller Vättlefjälls motionscenter ska det fortfarande byggas och Elisabet Lann menar att de önskade satsningarna inte påverkar folkhälsan utan handlar om placeringen av motionscentret, vilket skulle kräva en ny tillfartsväg.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG