Inga priser till Göteborg på Eldsjälsgalan

Under onsdagskvällen avgjordes årets Eldsjälsgala där tre göteborgsprofiler var nominerade. Trots att prisregnet uteblev gick inte de nominerade lottlösa efter galan.

  • Publicerad 12:12, 17 mar 2022

När årets Eldsjälsgala skulle avgöras på Cirkus i Stockholm under onsdagskvällen, hade tre göteborgare chansen att kamma hem priser.

Angeredsbon Amir Kader var nominerad i kategorin Inkludering för sitt engagemang för ungdomar i taekwondo-klubben Taekyon. Med klubben, som startades 2014, ville han koppla ihop träning med läxhjälp, hjälp att skriva cv samt skapa en plattform för föräldrar.

– Hit är alla välkomna, även ungdomar med en problematik som gjort att de kanske stängts av från skolan och portats från fritidsgården. De får en motivation istället för att ränna omkring på torget, har Amir Kader sagt i en tidigare intervju med GöteborgDirekt.

Engagerar sig för Angereds unga – Amir kan bli Årets Eldsjäl

Samma år startades föreningen Västra Hisingen Basket i Biskopsgården. Som en av grundarna hade Araz Perwizie chans att bli årets ledare.

– Vi vill rekrytera, behålla och utveckla Sveriges svåraste målgrupp, nämligen ungdomarna. Vi ser basketen som ett verktyg och en väg till ett bättre samhälle, även om vi är så mycket mer än bara en basketförening, säger Araz Perwizie i en intervju med organisationen Folkspel.

Hälsoinsats för skolelever

För sitt arbete med att införa The Daily Mile på Solbackeskolan i Bergsjön var idrottsläraren Jonas Almén nominerad i kategorin Hälsa. Sedan 2018 har eleverna på skolan fått gå eller springa ungefär en kvart dagligen utöver gympalektionen. Det med bättre ork och koncentration som resultat.

Möjligheten att vinna i sin kategori har Jonas Almén kommenterat i en tidigare intervju:

– Det skulle vara helt fantastiskt roligt. Framför allt skulle det kanske ge ett eko ut i landet och att fler skulle bli uppmärksammade om detta.

Här har eleverna spring på schemat

Inga vinster

När galakvällen var över och alla vinnare ropats ut stod det klart att ingen av de nominerade göteborgarna hade vunnit i sina respektive kategorier. Trots det lämnades ingen lottlös.

Samtliga nominerade får nämligen ett stipendium på 10 000 kronor av Folkspel för sin finalplats.

Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl arrangeras av Folkspel som en hyllning till föreningslivets eldsjälar.

Pristagarna utsågs på Årets Eldsjälsgala 16 mars.

Nomineringar görs inom fyra områden: Inkludering, hälsa, ledare och idrottsförening.

Visa merVisa mindre