Inga spontanbesök på Liseberg i sommar

När Liseberg öppnar 3 juni är det endast förbokade besök som gäller. ”I år måste man planera”, säger vd Anders Andersen.

  • Publicerad 13:02, 19 maj 2021

Det är på grund av pandemin och Folkhälsomyndigheternas föreskrifter för nöjesparker som Liseberg inte kan ta emot spontana besök i sommar.  

Därför införs en begränsning av antal gäster i parken. Omkring 5 000 gäster välkomnas per dag vilket motsvarar cirka 20 procent av antalet besökare en vanlig sommardag.

Dessutom måste man förboka och köpa inträde och biljetter online.

– Alla gäster behöver förboka sitt besök denna sommar. Förut har man kunnat vara mer spontan med sitt Lisebergsbesök, men i år måste man planera, säger Andreas Andersen, vd Liseberg i ett pressmeddelande.

Glädjebeskedet: Liseberg öppnar i juni

Inga årskort

Årskort pausas också tills begränsningarna lättar och erbjuder återköp av redan köpta kort.

– Ett vanligt år säljer Liseberg upp emot 170 000 årskort. Men med bara ca 5 000 platser i parken vid säsongstart, kommer vi inte att kunna garantera plats för våra årskortgäster. Vi kan inte sälja ett årskort som potentiellt inte kan användas; därför väljer vi att tillfälligt pausa korten, men förlänger giltighetstiden senare, säger Andreas Andersen.

Utöver de ordinarie öppettiderna kommer nöjesparken att öppna upp som promenadpark på förmiddagarna under vardagar i början av säsongen, för de som vill besöka parken utan att åka.

Biljettförsäljningen öppnar 25 maj.

Liseberg blir promenadpark under pandemin

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00