Skottlossning. Polis larmades till Bäckebol efter att flera skott avlossats. Foto: Mostphotos

Ingen gripen efter nattens skottlossning

Polisen larmades till en bensinmack i Bäckebol i natt efter skottlossning på platsen. Ingen person har skadats i dådet. "Enligt uppgift flydde gärningsmännen flydde på moped", säger polisen.

  • Publicerad 10:25, 12 aug 2020

Gärningsmännen avlossat flera skott.

Det var omkring klockan 02.40 natten till onsdagen som polis larmades till en bensinstation på Bäckebolsvägen efter uppgifter om skottlossning.

Väl på plats kunde polisen konstatera att flera skott avlossats men enligt uppgifter har ingen person skadats i skjutningen.

– På platsen har gärningsmannen eller gärningsmännen avlossat ett ännu okänt antal skott och sedan avvikit på moped, säger Jenny Widén, polisens presstalesman.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts och enligt polisen ska ett antal föremål ha tagits i beslag på platsen.

– Vi har under natten jobbat med att säkra spår och hållit förhör med personer som har befunnit sig i närheten. Det är enheten för Grova Brott som har tagit över utredningen nu.

Har polisen någon misstänkt?

– Det är kan jag inte gå in på utan det utreds nu men jag kan bekräfta att ingen är gripen i nuläget, säger Jenny Widén.

Strax innan klockan sju på onsdagsmorgonen hävdes avspärrningarna på platsen.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11