Mordbrand. Branden, som misstänkts vara anlagd, ska ha startat i sopor i entrén Foto: Mostphotos

Ingen gripen för mordbrand i Hammarkullen

Ännu har ingen person gripits för mordbranden som startade i ett trapphus i ett bostadshus i Hammarkullen på söndagskvällen. – Den här branden är utan tvekan anlagd, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen region Väst till GP.

  • Publicerad 09:04, 5 jul 2021

Den här branden är utan tvekan anlagd och vi har inlett förundersökning om mordbrand.

Det var strax efter klockan sex på söndagskvällen som räddningstjänst och ambulans larmades till Bredfjällsgatan i Hammarkullen där en brand ska ha brutit ut i ett trapphus.

– Det är kraftig rökutveckling från bottenvåningen som spridit sig i trapphuset, säger Micke Olsson på räddningstjänsten i Storgöteborg under söndagskvällen till GP.

Boende evakuerades med hjälp av räddningstjänstens stegbil.

Totalt ska 26 personer ha vårdats av ambulanspersonal och två personer, varav ett barn, fördes till sjukhus med okända skador.

Vid 20-tiden meddelade räddningstjänsten att branden ska vara släckt.

Grov mordbrand

Enligt räddningstjänsten ska branden, som startat i sopor i entrén, vara anlagd.

– Den här branden är utan tvekan anlagd och vi har inlett förundersökning om mordbrand, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Under måndagsmorgonen meddelade polisen att ingen ännu har kunnat gripas.

Ärendet rubriceras som grov mordbrand.

 

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47