Mello. Göteborg blir utan Melodifestival 2022. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Ingen mello i Göteborg – Svt ställer in turnén

Tanken var att Scandinavium skulle fyllas av mellofans i februari. Men nu meddelar SVT att arrangemanget stannar i Stockholm.

  • Publicerad 14:51, 14 jan 2022

Vi kommer att göra allt vi kan för att leverera storslagen underhållning och en sprakande musikfest.

Efter ett år utan melodifestival kunde göteborgarna äntligen se fram mot en kväll med glitter och glamour. Den 12 februari var det tänkt att mello skulle hålla en av sina deltävlingar i Göteborg.

Så blir det inte.

På grund av den skenande smittspridningen har Svt fattat beslutet att stanna kvar i huvudstaden. "Det är inte försvarbart att resa runt i landet" skriver man i ett pressmeddelande.

Direktsänds i Svt

– Åh vad jag önskar att människor runt om i landet hade kunnat komma och titta på Melodifestivalen. Men läget är som det är och nu gör vi det bästa av situationen. Melodifestivalen är ju hela Sveriges fest och vi ska göra vårt yttersta för att skapa ett spännande tv-program som sprider värme och glädje när det behövs som mest, säger Svt:s vd Hanna Stjärne.

Samtliga sex program kommer nu att direktsändas från Stockholm istället, inför deltagartaket som gäller för allmän sammankomst inomhus. Just nu handlar det om max 500 personer.

– Det är så klart en omställning. Men oavsett varifrån vi sänder så kommer vi att göra allt vi kan för att leverera storslagen underhållning och en sprakande musikfest i vintermörkret, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen.

 

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21