Mello. Göteborg blir utan Melodifestival 2022. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Ingen mello i Göteborg – Svt ställer in turnén

Tanken var att Scandinavium skulle fyllas av mellofans i februari. Men nu meddelar SVT att arrangemanget stannar i Stockholm.

  • Publicerad 14:51, 14 jan 2022

Vi kommer att göra allt vi kan för att leverera storslagen underhållning och en sprakande musikfest.

Efter ett år utan melodifestival kunde göteborgarna äntligen se fram mot en kväll med glitter och glamour. Den 12 februari var det tänkt att mello skulle hålla en av sina deltävlingar i Göteborg.

Så blir det inte.

På grund av den skenande smittspridningen har Svt fattat beslutet att stanna kvar i huvudstaden. "Det är inte försvarbart att resa runt i landet" skriver man i ett pressmeddelande.

Direktsänds i Svt

– Åh vad jag önskar att människor runt om i landet hade kunnat komma och titta på Melodifestivalen. Men läget är som det är och nu gör vi det bästa av situationen. Melodifestivalen är ju hela Sveriges fest och vi ska göra vårt yttersta för att skapa ett spännande tv-program som sprider värme och glädje när det behövs som mest, säger Svt:s vd Hanna Stjärne.

Samtliga sex program kommer nu att direktsändas från Stockholm istället, inför deltagartaket som gäller för allmän sammankomst inomhus. Just nu handlar det om max 500 personer.

– Det är så klart en omställning. Men oavsett varifrån vi sänder så kommer vi att göra allt vi kan för att leverera storslagen underhållning och en sprakande musikfest i vintermörkret, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen.

 

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47