Utredningen pågår. I nuläget misstänker polisen inget brott bakom lördagens händelse där en kvinna föll från en balkong i Tynnered. Foto: Agneta Forssen

Ingen misstanke om brott vid balkongfall

En förundersökning om mord alternativt dråp inleddes efter att en kvinna i 25-årsåldern fallit från en balkong i Tynnered i lördags och avlidit som följd. Men i nuläget misstänker polisen inget brott.

  • Publicerad 16:21, 7 jan 2021

Vi måste avvakta allt material, obduktionen framför allt.

Det var vid 12-tiden i lördags som räddningstjänst och polis larmades till en adress i Tynnered där en kvinna ska ha setts falla från en balkong.

Kvinnan, i 25-årsåldern, kördes med ambulans till sjukhus där hon avled strax efter.

Eftersom omständigheterna kring dödsfallet ska ha varit oklara inledde polisen en förundersökning om mord alternativt dråp.

Två personer som ska ha befunnit sig i lägenheten hämtades in till förhör men släpptes senare samma dag. Platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Förhört 90 personer

Ingen person ska ännu ha delgivits misstanke och i tisdags uppgav Ben Wallin, gruppchef på Grova brott i Storgöteborg, att polisen i nuläget inte misstänker att det föreligger något brott bakom händelsen.

– Lägger man ihop allt som vi fått fram, bland annat genom förhör med 90 personer, så tyder inget på brott. Vi har även gjort en teknisk undersökning och den säger inget annat.

Samtidigt poängterar han att utredningen fortfarande pågår.

– Vi måste avvakta allt material, obduktionen framför allt.

Vi är GBG