Han ville ha "skit" på registreringsskylten men Transportstyrelsen sa nej. Foto: Mostphotos

Ingen skit på registreringsskylten

En person från Göteborg fick i förra veckan beskedet att hans förslag på personlig registreringsskylt var aningen för magstarkt för Transportstyrelsen.

  • Publicerad 12:00, 11 jul 2017

Göteborgaren fick nej från Transportstyrelsen på sin begäran om att få ha teckenkombinationen SHIT på sin registreringsskylt.

Stötande

Transportstyrelsen menar att skylten skulle kunna uppfattas som stötande och hänvisar till riktlinjer som säger att en fordonsskylt inte får utformas så att den kan bedömas medföra olägenhet eller väcka anstöt.

En ökande trend

Fenomenet att skaffa en personlig registreringsskylt är en trend som ökar stadigt i Sverige sedan det blev tillåtet år 1988. Och förra året var något av ett rekord år.

– Om man tittar på statistiken så fick vi in nästan 3 100 ansökningar år 2016 men det ska även sägas att den siffran består både av personer som vill förnya sin skylt och de som ansöker för första gången, säger Mikael Andersson, pressansvarig på Transportstyrelsen.

Även om fall likt det här är relativt vanliga så är de inte vanligast, det som folk oftast vill ha på sin skylt är personnamn eller företagsnamn.

– Vi kan även se att gruppen bilentusiaster gärna vill att skylten ska ha någon koppling till bilen själv, säger, Mikael Andersson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG