Ingen trafik. För andra året i rad ställs färjan Stenpiren– Hönö in. Foto: Mostphotos

Ingen sommarfärja från Stenpiren till Hönö

Det blir ingen färjetrafik mellan Stenpiren och Hönö i år heller. Nu hoppas Styrsöbolaget att den populära sommarbåten kan göra comeback 2022.

  • Publicerad 12:00, 29 apr 2021

Nu får vi ställa in oss på 2022. Då får vi verkligen hoppas att vi vågar åka båt,

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Beslutet satt långt inne. Men till slut var Styrsöbolagets vd Bertil Pevantus tvungen att bestämma sig. Under förra veckan fattade han beslutet att ställa in sommartrafiken mellan Stenpiren och Hönö för andra året i rad.

– Tyvärr. Det är fruktansvärt tråkigt. Men vi är tvungna att följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten, säger han.

Till skillnad mot den ordinarie färjetrafiken är Hönöfärjan en helt kommersiell satsning. Därför går det inte, enligt Bertil Pevantus, att få ekonomin att gå ihop med ett begränsat passagerarantal.

– När jag lovade att vi skulle köra igång igen 2021, var jag helt säker på att det skulle gå. Ingen hade väl trott att vi fortfarande skulle leva med restriktioner så här länge, säger han.

Populär linje

Sommarfärjan mellan Stenpiren och Hönö drogs igång 2018 och blev snabbt omåttligt populär. Under första säsongen åkte 35 000 resenärer den timslånga båtturen till norra skärgården. Året därpå – när vädret inte var lika strålande – gjorde 20 000 passagerare samma resa.

Men det var inte bara semesterfirare som njöt av båttrafiken. Det stora antalet besökare från Göteborg hade även en positiv inverkan på servicenäringen i skärgården. Många restaurang- och butiksägare ökade sin omsättning rejält i samband med färjetrafiken.

Sommaren 2020 ställdes båtlinjen in på grund av pandemin.

– Därför såg vi extra mycket fram emot årets säsong. Nu får vi ställa in oss på 2022. Då får vi verkligen hoppas att vi vågar åka båt, säger Bertil Pevantus.

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00