Hisingsbo? Då får du räkna med en del bussturer i sommar. Foto: Mostphotos

Ingen spårvagn på Hisingen – på hela sommaren

19 juni stryps all spårvagnstrafik på Hisingen, bland annat på grund av förberedande arbeten inför nya Hisingsbron. Bussar kommer att ersätta hela vägen ut till Länsmansgården till och med slutet av augusti.

  • Publicerad 06:00, 24 jan 2017

I sommar fortsätter förberedelserna för den nya Hisingsbron även på Hisingssidan. När markarbetena ändå är igång passar trafikkontoret på att utföra nödvändiga underhållsarbeten på öns samtliga spår.

– Vi rustar upp rälsen och genomför kontaktledningsarbeten. Det behövs för att vi ska kunna öka kapaciteten på spårvägen, vilket ligger i linje med uppdraget att öka det hållbara resandet. Trycket på kollektivtrafiken kommer också att öka i takt med stadsutvecklingen som just nu pågår på Hisingen, säger Elin Asplind, vid trafikkontoret.

19 juni, i samband med att sommartidtabellen kommer igång, stängs spårtrafiken på Hisingen av. Linje 5, 6 och 10 kommer i stället att ersättas av bussar vid hållplats Nordstan och köra hela vägen till Länsmansgården.

– Bussar kommer att rulla var tredje minut i rusningstid, sedan var fjärde minut mitt i sommaren när trafiken går ner lite, säger Herman Fernström, projektledare för trafikomläggningar på Västtrafik.

Totalt kommer ungefär 20 extra bussar att tas i trafik, men han räknar inte med att någon nyrekrytering kommer att behövas för att ha tillräckligt med chaufförer.

– Jag tror att man kommer att lösa det med befintlig personal, säger han.

Att avstängningen förläggs till sommarmånaderna har sin naturliga förklaring. Väder och ledighet är två viktiga faktorer.

– Spårarbeten är svårt att göra på vintern och på sommaren är många ändå på semester, skolorna är stängda och fler är mer flexibla, förklarar Elin Asplind på trafikkontoret.

Läs mer om kommande spårarbeten:

Tre veckor utan spårvagn i Bergsjön – buss ersätter

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21