Mellan den 24 juli och 3 augusti sker spårarbete på sträckan Angered Centrum och Gamlestads Torg. Foto: Most Photos

Ingen spårvagnstrafik till Angered

Under 11 dagar, med start på fredag, kommer ingen spårvagnstrafik gå på sträckan Angered Centrum och Gamlestads Torg.  “Det är en ganska populär linje, det huvudsakliga sättet att ta sig in till centrum”, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik.

  • Publicerad 15:02, 22 jul 2020

Mellan den 24 juli och 3 augusti sker spårarbete på sträckan Angered Centrum och Gamlestads Torg. Detta påverkar spårvagnslinjerna 4, 8 och 9 till och från Angered.

– Det är en ganska populär linje, det huvudsakliga sättet att ta sig in till centrum, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik

På grund av linjens popularitet har Västtrafik tagit åtgärder för att minska trängseln på ersättningsbussarna.

– Vi har satt in mer förstärkning än vanligt. Istället för 16 ersättningsbussar kommer vi ha 21 bussar som går samma sträcka. Blå express ska dessutom gå extra ofta, säger Henrik Kjellberg. 

Det är inte den enda insatsen som Västtrafik gör under spårarbetet för att undvika trängseln. 

– Spårarbetet är något som måste göras varje år men det brukar pågå ungefär dubbla tiden. I sommar har vi halverat tiden vi gör spårarbete på denna sträcka på grund av att vi vill ha så lite trängsel som möjligt under corona, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik. 

Trots förstärkningen uppmanar Henrik Kjellberg människor att undvika rusningstiderna på sträckan som pågår mellan 06.00 till 08.30 och 15.00 till 18.00. 

– Vi hoppas och tror att det ska gå bra. Har du möjlighet att jobba hemifrån, ta cykeln eller gå mot centrum istället för att åka kollektivtrafik är det bra, så att de som måste ta bussen kan göra det tryggt. 

Västtrafik uppmanar resenärerna på sträckan att söka sin resa i appen Reseplaneraren eller ToGo och gå lite extra tidigt hemifrån för att se var ersättningsbussarna går ifrån.

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00