Allsvenskan. Foto: Mostphotos

Ingen trängselkontroll under allsvenska premiären

I söndags slog sig många göteborgare ned i sportbarer för att bevittna den efterlängtade starten på allsvenskan. Sportbarerna förberedde sig för trängsel. Men en lägesbild om hur det gick saknas då miljöförvaltningen prioriterade andra ärenden.

  • Publicerad 15:38, 18 jun 2020

I sin hemmapremiär spelade IFK Göteborg mot IF Elfsborg framför tomma läktare. Med den bakgrunden gick många supportrar till sportbarer för att se på matchen. Göteborg Direkt kunde tidigare rapportera om hur pubarna förberedde sig för att kunna hålla säkerhetsåtgärderna med anledning av covid-19.

Allsvenskans premiär betyder ansvar för sportbarerna

– Det är viktigt att alla håller sig till reglerna annars får vi stänga ned och det har vi inte råd med, sa Oleary´s Järntorgets ägare Christian Wanderydz inför matchen.

Fullbokat

Baren var med över 100 gäster fullbokad och Christian Wanderydz utgick från att miljöförvaltningen skulle göra en av sina inspektioner, men så blev det inte. Enligt Angelika Winter som är chef för avdelningen för livsmedelskontroll prioriterade man andra ärenden.

– Vi har resurser att fördela och gjorde inspektioner på fredagen och lördagen istället.   

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/restaurang-fick-stanga-efter-trangselkontroll/repted!lwK08X3YLROiPC5Yzcy@TA/

Stockholm och Malmö gjorde kontroller

Miljöförvaltningen i både Malmö och Stockholm gjorde inspektioner i samband med allsvenska starten, vilket i Stockholms fall resulterade i tre anmärkningar. Avdelningen för livsmedelskontrollen gör sina kontroller utifrån inkommande klagomål eller förväntad trängsel. Angelika Winter påpekar att myndigheten är medveten om riskerna som finns i restaurangerna som visar fotbollsmatcherna.

– Vi kommer att följa utvecklingen i sportbarerna. Vi vet att det kan uppstå trängsel i samband med detta och kommer att göra kontroller och insatser.  

Miljöförvaltningen i Göteborg har inte fått in några klagomål kopplat till premiären.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11