Allsvenskan. Foto: Mostphotos

Ingen trängselkontroll under allsvenska premiären

I söndags slog sig många göteborgare ned i sportbarer för att bevittna den efterlängtade starten på allsvenskan. Sportbarerna förberedde sig för trängsel. Men en lägesbild om hur det gick saknas då miljöförvaltningen prioriterade andra ärenden.

  • Publicerad 15:38, 18 jun 2020

I sin hemmapremiär spelade IFK Göteborg mot IF Elfsborg framför tomma läktare. Med den bakgrunden gick många supportrar till sportbarer för att se på matchen. Göteborg Direkt kunde tidigare rapportera om hur pubarna förberedde sig för att kunna hålla säkerhetsåtgärderna med anledning av covid-19.

Allsvenskans premiär betyder ansvar för sportbarerna

– Det är viktigt att alla håller sig till reglerna annars får vi stänga ned och det har vi inte råd med, sa Oleary´s Järntorgets ägare Christian Wanderydz inför matchen.

Fullbokat

Baren var med över 100 gäster fullbokad och Christian Wanderydz utgick från att miljöförvaltningen skulle göra en av sina inspektioner, men så blev det inte. Enligt Angelika Winter som är chef för avdelningen för livsmedelskontroll prioriterade man andra ärenden.

– Vi har resurser att fördela och gjorde inspektioner på fredagen och lördagen istället.   

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/restaurang-fick-stanga-efter-trangselkontroll/repted!lwK08X3YLROiPC5Yzcy@TA/

Stockholm och Malmö gjorde kontroller

Miljöförvaltningen i både Malmö och Stockholm gjorde inspektioner i samband med allsvenska starten, vilket i Stockholms fall resulterade i tre anmärkningar. Avdelningen för livsmedelskontrollen gör sina kontroller utifrån inkommande klagomål eller förväntad trängsel. Angelika Winter påpekar att myndigheten är medveten om riskerna som finns i restaurangerna som visar fotbollsmatcherna.

– Vi kommer att följa utvecklingen i sportbarerna. Vi vet att det kan uppstå trängsel i samband med detta och kommer att göra kontroller och insatser.  

Miljöförvaltningen i Göteborg har inte fått in några klagomål kopplat till premiären.

Göteborgsnöje

Hon gör Filmfestivalens affisch 2021

Nöje "Som göteborgare är det särskilt roligt" Hon är etablerade sedan 90-talet och har väckt uppmärksamhet med bland annat ett upp och nedhängande träd över Drottninggatan i Stockholm. Nu presenteras Göteborgskonstnären Charlotte Gyllenhammar...torsdag 3/12 10:03

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40