Kampen. Lindås Rasta IBK kämpar för Barncancerfonden. Foto: Jonas/ Lindås IBK

Innebandyklubbarna kämpar för Hugo

Lindås Rasta IBK spelar på söndag en välgörenhetsmatch för att stötta Barncancerfonden och cancerdrabbade Hugo och hans föräldrar som kämpar mot sjukdomen.

  • Publicerad 14:22, 8 mar 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Nu på söndag spelar Lindås IBK:s hemmamatch i damallsvenskan och möter Hovslätts IK. Damerna kommer inte bara kämpa för vinst utan även för Barncancerfonden och Hugo Helin Andreasson, som under sitt knappa halvår redan drabbats av cancern.

Hugos föräldrar har länge haft och har fortfarande ett stort engagemang för innebandyn i Göteborg.

– De är båda väldigt stora innebandyprofiler i Göteborg, de har både varit aktiva spelare och tränare i flera göteborgslag. Och som tränare möter man ju många spelare som man stöttar och utvecklar och nu kan vi stötta dem, säger Annica Granlund, domare i Lindås Rasta IBK.

Innebandyn på G i Göteborg

Hugo och hans föräldrar har fått ett stort stöd från innebandyn i Göteborg där flera klubbar anordnat insamlingar i samband med matcher likt den som kommer spelas på söndag.

– Det finns en gemenskap inom innebandyn, det är inte bara en sport utan vi hjälper och stöttar också varandra, vi är som en enda stor familj. Så det kändes naturligt att starta en insamling, säger Annica.

Den oväntade bandymatchen - Lindås vs Thailand

Insamlingen från Lindås IBK startade redan förra helgen i samband med herrarnas match och nu på söndag tar damerna över stafettpinnen. Inträdet kommer vara gratis men istället uppmanas alla besökare att skänka en slant till Barncancerfonden och Hugos kamp.

– Alla vi på Lindås Rasta IBK tänker på familjen och kommer göra så lite extra under matchen på söndag, avslutar Annica Granlund.

Matchen hålls klockan 15.00 på söndag, Salming arena i Askim.

Vill du bidra redan nu kommer du till rätt sida genom att klicka här.

Vi är GBG

    Vi är GBG