De inomhusanläggningar som berörs är de som idrotts- och föreningsförvaltningen driver eller hyr ut, alltså simhallar, gym, ishallar, sporthallar, gymnastiksalar och mötes- och festlokaler. Foto: Barbro Wickström

Inomhushallarna stängda på obestämd tid

Göteborg stad förlänger och utökar stängningar av simhallar, idrottshallar och gym. Från och med nu ska det inte heller gå att hyra sporthallar, gymnastiksalar, möteslokaler och festlokaler av kommunen.

  • Publicerad 09:50, 20 nov 2020

Efter nya råden: Nu stängs simhallar, ishallar och gym

När Folkhälsomyndigheten kom med nya skärpta råd i slutet av oktober tog idrotts- och föreningsnämndens ordförande i Göteborg, Elisabeth Lann (KD) ett ordförandebeslut på att stänga de kommunala simhallarna, gymmen och allmänhetens skridskoåkning.

Beslutet skulle gälla i tre veckor. Nu blir det en förlängning som gäller tillsvidare.

Nya restriktioner: Max åtta personer får samlas

Precis som tidigare omfattas inte idrottsverksamhet för barn och unga födda 2005 eller senare, elitidrott och skolverksamhet. Däremot stoppas nu även uthyrningen av sporthallar, gymnastiksalar, möteslokaler och festlokaler för alla andra.

– Smittspridningen fortsätter tyvärr och vi måste alla ta ansvar för att minska den. Genom att stänga inomhusanläggningarna vill vi hjälpa göteborgarna att följa de råd som våra myndigheter ger, säger Elisabet Lann (KD), ordförande i idrotts- och föreningsnämnden Göteborgs Stad, i ett pressmeddelande.

Beslutet gäller från och med i dag, 20 november. Utomhusanläggningar är fortsatt öppna, men omklädningsrum i anslutning till dessa stängs.

Privata gym, som Nordic Wellness, Sats och Friskis och Svettis håller fortsatt öppet men med olika förändringar och anpassningar.

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40