Business Region Göteborg har fått den österrikiska butikskedjan Blue tomato att öppna på Vallgatan i Göteborg.

Kedjan inriktar sig på brädsportsmode och har över 500 olika varumärken inom snowboard, freeski, surf, skateboard och freestyle.

Första butiken i Sverige

De har länge haft planer på att expandera sin verksamhet till Norden och nu väljer de Göteborg när de öppnar sin första butik i Sverige.

– De hade bestämt sig för att expandera i Norden och ville gärna ha hjälp. Men sen kom pandemin och planerna fick läggas på is. I vintras kontaktade jag dem igen, säger Helen Bairu, etableringsrådgivare på Business Region Göteborg.

Då öppnar de

Vallgatan har under pandemin fått ett rejält ansiktslyft och flera butiker har redan flyttat in i de nya lokalerna. Nu kniper Blue tomato den sista med öppnings datum i augusti.

– Vallgatan är en boutique-gata med design och caféer, en riktig shoppinggata. Här vill vi ha rätt kluster av butiker. Det ska vara en upplevelse för kunderna att gå på gatan. Som fastighetsägare har vi ett stort ansvar för att göra gatan attraktiv. Så vi är ganska selektiva med vilka vi tar in, säger Linda Neidert, vice vd och uthyrningsansvarig på Bygg-Göta.

Nyöppning

Blue tomato har 750 medarbetare och har redan öppnat butiker i Oslo och Finland. I Sverige blir Blue tomato granne med butikerna Two Angels, Bitte Kai Rand och You had me at hello när man i mitten på augusti öppnar sina 250 kvadratmeter på Vallgatan 34.