Ishallens framtid en nöt för kommunen

Att Tuve Isbaneförening inte längre vill driva sin hall har försatt kommunen i en knivig sits. "Det finns ingen modell för hur situationen ska hanteras", säger ansvarig på IoFF.

  • Publicerad 09:00, 20 apr 2017

Som vi tidigare berättat har Tuve Isbaneförening ansökt om att bli upplösta. Därmed är det oklart vem som ska driva Tuve ishall. Föreningen vill att kommunen tar över, och kommunen är dessutom borgenär för de lån man tagit för att bygga och rusta upp hallen. För närvarande ligger de på cirka fyra miljoner kronor.

Kristina Hejdenberg Sedström är avdelningschef på idrotts- och föreningsförvaltningen, IoFF. Enligt henne är de måna om att ha kvar hallen, men har sannolikt inte råd att köpa loss den. Läget som uppstått i det närmsta unikt, menar hon.

– Det händer att föreningar med kommunal borgen går i konkurs, men här har vi en som vill lämna. Det finns ingen modell för hur situationen ska hanteras, säger hon.

Nu ska IoFF titta närmare på ishallen och fortsätta diskussionerna med Tuve Isbaneförening. Som borgenär kommer man få ishallens ekonomi i knät om ingen lösning presenteras.

– Detta är en ovanlig situation, så vi måste titta närmare på vad exakt det innebär. Vi och föreningen får resonera kring hur det kan lösas och driften framåt, säger Kristina Hejdenberg Sedström.

IoFF har sänkt Tuve Isbaneförenings bidrag de senaste åren. De har också fått in flera klagomål mot dem, bland annat rörande istider. I sitt beslut från 2015 understryker IoFF också att isbaneföreningen ska se över sina stadgar för att undvika jävsituationer.

Kan något av detta ligga bakom beslutet om avveckling?

Det var inget som kom fram under vårat möte. Styrelsen har engagerat sig väldigt länge och gjort vad de kunnat, säger Kristina Hejdenberg Sedström.

Vi har tidigare sökt Tuve Isbaneförening, som inte vill uttala sig innan något är klart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG