Foto: Mostphotos

Italienska spårvagnar dras in – "rimfrosten ställer till det"

Tisdagsmorgonens rimfrost har ställt till det rejält i spårvagnstrafiken. Nu tas flera spårvagnar av modellerna M31 och M32 ur drift eftersom de klarar rimfrosten sämst.

  • Publicerad 08:30, 12 jan 2021

Under tisdagsmorgonen har flera spårvagnar helt plötsligt stannat på grund av problem med strömförsörjningen vilket skapat stora problem i kollektivtrafiken.

– Det är rimfrosten som ställer till det, de moderna vagnarna av modellerna M31 och M32 har problem med strömförsörjning vilket gör att de stannar, säger Kristian Lans på Västtrafiks presstjänst.

Västtrafik tog därför beslut under morgonen att ta flera vagnar ur drift.

– Exakt hur många det handlar om är svårt att svara på eftersom det rör på sig hela tiden. Vi försöker hålla igång trafiken, så det varierar. Det är inte alla vagnar, säger Kristian Lans.

Under hela natten har arbetsvagnar rensat från rimfrost men kylan har gjort att rimfrosten snabbt kommit tillbaka.

– Vi fortsätter köra med äldre vagnar och sätter in ersättningstrafik där det går. Men det är stor påverkan på kollektivtrafiken, säger Kristian Lans.

Har ni någon prognos?

– Det finns ingen prognos. Vi försöker jobba och få bort rimfrosten så gott det går. Det ska bli mildare väder under dagen så då lär problemen minska. Men det finns ingen prognos. Det bästa man kan göra är att följa trafikläget på Västtrafiks hemsida eller i appen Västtrafik To Go. Sedan gäller fortfarande de tidigare råden om att undvika kollektivtrafiken om det går på grund av pandemin, säger Kristian Lans.

Göteborgsnöje

Filmen om Nationalteatern premiärvisas på filmfestivalen

Nöje Premiär. Extrainsatt i sista sekund. "Vi är barn av vår tid" har extrainsatts i Göteborgs filmfestivals program. Den 6 februari visas filmen, som därmed får världspremiär.tisdag 26/1 16:37

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20