Foto: Mostphotos

Italienska spårvagnar dras in – "rimfrosten ställer till det"

Tisdagsmorgonens rimfrost har ställt till det rejält i spårvagnstrafiken. Nu tas flera spårvagnar av modellerna M31 och M32 ur drift eftersom de klarar rimfrosten sämst.

  • Publicerad 08:30, 12 jan 2021

Under tisdagsmorgonen har flera spårvagnar helt plötsligt stannat på grund av problem med strömförsörjningen vilket skapat stora problem i kollektivtrafiken.

– Det är rimfrosten som ställer till det, de moderna vagnarna av modellerna M31 och M32 har problem med strömförsörjning vilket gör att de stannar, säger Kristian Lans på Västtrafiks presstjänst.

Västtrafik tog därför beslut under morgonen att ta flera vagnar ur drift.

– Exakt hur många det handlar om är svårt att svara på eftersom det rör på sig hela tiden. Vi försöker hålla igång trafiken, så det varierar. Det är inte alla vagnar, säger Kristian Lans.

Under hela natten har arbetsvagnar rensat från rimfrost men kylan har gjort att rimfrosten snabbt kommit tillbaka.

– Vi fortsätter köra med äldre vagnar och sätter in ersättningstrafik där det går. Men det är stor påverkan på kollektivtrafiken, säger Kristian Lans.

Har ni någon prognos?

– Det finns ingen prognos. Vi försöker jobba och få bort rimfrosten så gott det går. Det ska bli mildare väder under dagen så då lär problemen minska. Men det finns ingen prognos. Det bästa man kan göra är att följa trafikläget på Västtrafiks hemsida eller i appen Västtrafik To Go. Sedan gäller fortfarande de tidigare råden om att undvika kollektivtrafiken om det går på grund av pandemin, säger Kristian Lans.

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12