UNDER UTVECKLING. Området kring Frölunda Torg ska förtätas med omkring 1450 bostäder, skola och handel. Foto: Göteborg Stad

Jättebygge på gång runt Frölunda Torg

Det är långt ifrån byggstopp i Västra Frölunda. Nu ska området runt Frölunda Torg förtätas med 1 650 bostäder och handel.

  • Publicerad 09:00, 7 feb 2018

Byggtempot i Västra Frölunda är högt. Nu är ännu fler bostäder på gång. Under 2017 startade flera byggplaner som innebär en fortsatt satsning och förtätning i området som ska öka tryggheten och stadskänslan.

Läs också: 700 nya bostäder: Högsbohöjd växer på höjden

En av de största förändringarna gäller området kring Frölunda Torg där en detaljplan med 1 650 bostäder, skola, förskola och lokaler är i startgroparna.  

– Det blir 1000 bostäder runt själva torget och 650 österut på Marconigatan, säger Sirpa Ruuskanen Johansson handläggare på Stadsbyggnadskontoret.

Syftet  är att utveckla området kring Frölunda torg och Marconigatan som ”kraftsamlingsområde”. Planen innebär att förtäta och komplettera med fler bostäder och verksamheter och samla handel och service. Tanken är att den täta bebyggelse ska präglas av mer stadsmässighet, menar man på Stadsbyggnadskontoret.

– Det är fortfarande i ett tidigt skeende men planen är att det blir främst flerbostadshus och några radhus, säger Sirpa Ruuskanen Johansson.

Förhoppningen är att bostäderna ska stå klara om fyra år.

Läs också: Så många nya bostäder är på gång i din stadsdel

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG