Jawone har varit i mörkret och vänt

Han var nattens väktare. Men jakten på ekonomisk framgång slog fel. Nu följer han drömmen där siktet är inställt på den egna musik – och framgången med den. Nya EP:n "Viloläge" ska sätta Jawone i rampljuset igen.

  • Publicerad 11:31, 28 feb 2019

Han nosade på genombrottet 2015, då han med sin låt "Främling" var med i regionfinalen i "Svensktoppen nästa" med spelning på Liseberg. Samtidigt jobbade han som väktare på natten och jagade ekonomisk framgång, en jakt som till slut gjorde honom deprimerad.

– Det var mycket som var negativt. Det blev långa pass, jag fokuserade mer på pengar och än vad jag gjorde på musiken, säger Jawone.

– Jag var tvungen att ändra tankesätt där jag kunde gå till jobbet för att jag skulle investera i musiken. Jag började tänka att allt jag gjorde var för musiken och på så sätt blev musiken min drivkraft.

Fick du någon hjälp?

– Jo, av polare och familj. Sedan skissade jag upp vad jag ville med musiken och vilken budget jag skulle ha.

Så han stämplade ut från offentlighet, men checkade istället in i studion. Fullt förvissad om att skapa musik som han kunde stå för till hundra procent. Men han har inte bara nöjt sig med att göra musik. För att uppfylla sin dröm har han också startat sitt eget skivbolag med sig själv som första – men inte sista – artist.

– Jag tröttnade på att vänta. Och nu, med internet,… alltså, det är den bästa tiden på jorden just nu. Det är med en känsla att allt är möjligt, säger Jawone som redan siktar vidare.

– Ja, det här är bara ett delmål. Nu har jag skapat en stabil grund för något större.

Jawone

Är: 27-årig hiphopare boende i Bergsjön med rötterna i Karlskrona. Heter Kamal Javanmiri, men går under artistnamnet Jawone. Fick framgångar med "Främling" 2015, som gav medverkan i "Svensktoppen nästa" och spelning på Liseberg.

Aktuell: Med ep:n "Viloläge", med release 1 mars. Har samma dag släppfest på Bon Bon Bar på Posthotellet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG