Den 16 juli kommer Jazz i parken också till Mölndal. Foto: Jazz i parken

Jazza runt i Trädgårdsföreningen i sommar

Lördagen den 7 juli kommer Jazz i parken till Trädgårdsföreningen. – Vi vill göra jazz enkelt och lätt, säger projektledaren Silvia Sardeira.

  • Publicerad 17:50, 3 jul 2018

Jazz i parken startades 2015 av Silvia Sardeira som inspirerades av en likande festival i Portugal. I sommar åker festivalen ut på vägarna på nytt och den 7 juli kommer de till Trädgårdsföreningen i Göteborg.

– Det är en familjeorienterad festival med fri entré och picknickkänsla. Det blir både konserter med kända jazznamn men också ett barnprogram med konserter och workshops. Man kan till exempel få testa instrument, improvisera och även bygga instrument, säger Silvia Sardeira.

Med familjesatsningen och hoppas de kunna inspirera framtidens jazz-spisare och musiker.

– Vi vill göra jazz enkelt och lätt. Många tänker att jazz är svår att förstå. Men på den här festivalen har vi ganska melodisk jazz. Det är inte frijazz eller så. Det finns en tendens av föräldrar att få in sina barn på till exempel pop och rock men vi vill visa lite annorlunda instrument som en trumpet eller en kontrabas.

Hur står sig jazzen i dag mot andra musikgenrer?

– Det är en intressant fråga för i dag blandas jazz med så många andra stilar som exempelvis världsmusik eller elektronisk musik, så det är svårt att svara på vad som är jazz och vad som inte är jazz. Det är ganska brett nu, säger Silvia Sardeira.

Samtidigt som lek och workshops är en stor del av festivalen så bjuds publiken också på musik från en rad kända musiker, som bland annat grammisvinnaren Daniel Karlsson trio och hyllade Lisa Björänge FOUR och Kakafoni.

Hålltider Trädgårdsföreningen 7 juli

12:00-12:55 SKROT - Blueprints / Barnkonsert 

13:00-13:45 Barn workshop & instrument bygg med SKROT

13:30-14:15 Lisa Björänge FOUR

14:30-15:30 Daniel Karlsson Trio

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG