Letar lägenhet. Jennifer Eklund söker hyresrätt i Göteborg. Foto: Mostphotos/Privat

Jennifer har sökt bostad i två år: "Vi letar hela tiden"

På Boplats fanns vid årsskiftet 191 493 betalande bostadssökande på jakt efter en hyresrätt. En av dem är Jennifer Eklund, 22, som aktivt letat lägenhet i knappt två år. "En katastrof att så många är bostadslösa", säger hon.

  • Publicerad 06:10, 17 apr 2017

Tillsammans med sin pojkvän söker hon aktivt lägenhet på Boplats och sammantaget har de över tusen ködagar. Just nu bor båda inneboende på varsitt håll och vill gärna hitta en gemensam bostad och flytta ihop.

Men trots att de söker brett och båda har fast jobb får de inget napp.

– Vi letar hela tiden och jag kollar varje dag om det finns något som kan passa oss. Jag har försökt att ringa privata värdar också men de säger bara att de går via Boplats, säger hon.

Just nu lägger hon allt krut på att hitta ett förstahandskontrakt. Om det visar sig ta alltför lång tid kommer hon även att börja söka andrahand via Blocket. Men om ingen bostad dyker upp, kan hon också tänka sig att lämna Göteborg.

Nästan alla Jennifer Eklunds kompisar är i samma situation, utan en fast bostad.

– Det är något som felar, det blir en ond cirkel. Folk vågar inte säga upp sina förstahandskontrakt när de flyttar härifrån och då blir det att det aldrig kommer ut någonting att söka. Men på ett säger hon.

Att politikerna satsar på bostadsbyggande i Göteborg välkomnar Jennifer Eklund. Att bara 314 hyresrätter stod inflyttningsklara under 2016, kommenterar hon såhär:

– Det låter sjukt lite med tanke på att varje lägenhet jag söker är det flera tusen sökande. Det behövs ju verkligen fler bostäder, det är jobbigt rent psykiskt att inte ha någonstans att bo.

LÄS MER:

Halvering av antalet inflyttningsklara hyresrätter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG