Gemenskap. Torsdagens jobbmässa på Mammaforum riktar sig till nyanlända mammor. Foto: Fotograf Rolf Karlsson

Jobbmässa ska stötta mammor i Bergsjön

Som nybliven mamma och nyinvandrad i Sverige kan det vara svårt att veta vilka vägar som finns in i arbetslivet. Nu på torsdag hålls därför jobb- och utbildningsmässan Vägen in på Mammaforum i Bergsjön.

  • Publicerad 13:34, 4 sep 2017

Mammaforum i Bergsjön är en mötesplats där i första hand nyinvandrade kvinnor som är gravida eller nyblivna mammor kan få stöd av på sitt modersmål.

Nu på torsdag den 7 september anordnas minimässan Vägen In, som kommer att handla om utbildning, jobb och att starta eget. Där finns möjlighet att träffa representanter från bland annat olika studieförbund, folkhögskolor, arbetsförmedling, företag och föreningar.

– Det blir en möjlighet för de som har svårt att ta sig ut från Bergsjön att få information om olika vägar att komma in i det svenska arbetslivet, säger Sausan Ismail, en av de drivande bakom evenemanget.

Mässan pågår mellan klockan 13 och 18.

Mammaforum i Bergsjön

Mammaforum är en mötesplats för nyinvandrade kvinnor som är gravida eller nyblivna mammor.

Man har även som mål att bidra till integration mellan nyanlända och svenskfödda mammor.

Verksamheten finansieras under tre år av Göteborgs stad och den ideella föreningen drivs av doulor (kvinnor som stöttar andra kvinnor och deras partners under graviditet och förlossning) som ger stöd på sitt eget modersmål.

Mammaforum är öppet vardagar mellan 10 och 16.

Visa merVisa mindre