Svagt ska det vara. Johan Lindberg startar folkölsbutik.

Johan öppnar stans första folkölsbutik

I Stockholm finns redan flera stycken och snart är det dags även för Göteborg att få en butik helt dedikerad till folköl. "Det är i Majorna eller centrum som målgruppen finns", spår ölälskaren Johan Lindberg som nu tittar på lokaler.

  • Publicerad 18:05, 1 feb 2018

Fler och fler mikrobryggerier får upp ögonen för svagare ölsorter, och många släpper nu egen folköl eller rentav alkoholfria alternativ.

– Det är väl de senaste två åren som det funnits en trend med svagare öl, det har blivit väldigt mycket mer populärt, säger Johan Lindberg från Hisingen, som hoppas på att kunna öppna sin folkölsbutik redan till sommaren.

Varför är det poppis med svag öl?

– Det finns en större medvetenhet och det här ger ju en mindre mängd alkohol. Det kan säkert vara en hälsogrej för många också, säger han.

Den kommer att bli den första renodlade folkölsbutiken i Göteborg, i Stockholm finns redan tre stycken. Just nu spanar Johan Lindberg på lokaler och tänker sig främst något i de centralare delarna.

– Jag har kontakt med några olika alternativ så det är inte helt klart var det blir än. Men antingen i centrum eller Majorna, Masthugget. Det är nog där målgruppen finns, säger han.

Planen är att ha ett sortiment med ungefär femtio sorter, allt från helt alkoholfritt upp till 3,5-procentig öl. Vissa sorter gör sig till och med bättre som folköl än starköl, tycker Johan Lindberg.

– Suröl har blivit poppis de senaste åren och det är ett bra exempel. De är oftast minst lika bra som de starka alternativen, säger han.

Kommer du ha vanlig Pripps och Falcon och så?

– Nej det blir bara öl från mikrobryggerier, säger han.

Vi är GBG