Prostitution. "Hon hade lagt ut sitt telefonnummer på hemsidan", berättar sexköparen Jonas. (Bilden är arrangerad.) Foto: Mostphotos

"Jonas" fast när polisen sprängde Backabordellen

Det var på en hemsida på nätet som "Jonas", en man i 25-årsåldern, hittade den prostituerade kvinnans telefonnummer. Han träffade henne i lägenhetsbordellen i Hisings Backa och köpte sex för första gången i sitt liv.

  • Publicerad 08:00, 12 aug 2017

På fredagen kunde Göteborg Direkt berätta om en lägenhetsbordell i Hisings Backa. Inledningsvis trodde polisen att det handlade om trafficking och när de hade span på lägenheten under maj månad i år ertappades en rad sexköpare. Vi har pratat med en av dem.

Jonas är i 25-årsåldern och från Göteborgsområdet. När Göteborg Direkt ringer upp är han först avvaktande men går med på att svara på ett par frågor mot att få vara anonym.

Pratade med kvinnan över telefon

Det var den 11 maj i år som Jonas gick in på en hemsida för prostitution. Han hade bestämt sig för att gå över en gräns han aldrig hade passerat förut.

– Hon hade lagt ut sitt telefonnummer på hemsidan så jag ringde henne, berättar han.

Varför ville du köpa sex?

– Jag var kåt helt enkelt.

De bestämde att de skulle ses och Jonas åkte till adressen han fått i Hisings Backa. Lägenheten såg ut som ett vanligt hem och man skulle aldrig ha gissat att det försiggick prostitution där om man inte kände till det, berättar han.

500 kronor för en halvtimma

Förutom kvinnan han pratat med på telefon fanns en person till i lägenheten men henne såg han aldrig. Han betalade 500 kronor för en halvtimma.

Kändes det inte som ett utnyttjande?

– Nej det gjorde inte det. De har det inte lätt i sina länder och hon ville tjäna pengar för att studera.

Efter sexet lämnade han lägenheten och eftersom polisen hade span på adressen så tog de honom misstänkt för köp av sexuella tjänster. Jonas erkände och fick 50 dagsböter.

I början trodde polisen att kvinnorna i lägenheten var föremål för trafficking vilket Jonas fick veta när de förhörde honom.

"Jag mådde så fruktansvärt dåligt"

–Jag mådde så fruktansvärt dåligt när jag fick höra att det var trafficking. Jag sa till polisen att jag samarbetar, jag gör vad som helst för att sätta dit de jävlarna som håller på…

I utredningen kring lägenhetsbordellen visade det sig att kvinnorna varit de drivande. En man som först misstänktes ha styrt sexhandeln i lägenheten visade sig, enligt åklagaren Thomas Ahlstrand, sedan bara ha hjälpt till. Han dömdes till två månaders fängelse för koppleri. Jonas blev lättad när han fick veta att misstankarna om trafficking inte fanns kvar. Men han säger till Göteborg direkt att han aldrig någonsin kommer köpa sex igen.

–Nej det kommer jag inte göra. Svenska rättsväsendet gjorde sitt på det sättet, kan man säga.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG