Rekord. Tommy Ivarsson, Jontefonden, var med och slog rekord i söndags. Foto: Wikimedia Commons

Jontefonden slog nytt rekord i Göteborg

Tommy Ivarsson, Jontefonden, som i söndags med sin tredje gala slog rekord i insamlade medel och fick ihop 2 750 946 kronor. Det är en rejäl ökning från förra året på cirka 1,8 miljon.

  • Publicerad 18:00, 27 nov 2019

Läs även: Jontefonden siktar på nytt rekord

– Det är fantastiskt att vi har kommit så långt att Jontefonden är så känd, att kunskapen om vart pengarna går och att det gör nytta finns. De som ger känner att de gör nytta.

Rekord i år – det förpliktigar till nästa år...?

– Ja, det gör det. Men vi omsätter ju samtidigt mycket idag. Så siktet är inställt på att vi ska öka det i morgon.

Är ni redan igång med att planera för nästa år?

– Ja, de började redan i måndags. Nu funderar vi på vad vi kan göra annorlunda, om vi ska ha ett annat format. Vi behöver de här pengarna som vi får in och samtidigt har vi byggt upp förväntningar på vad det ger. Det finns redan folk som vill veta när nästa års gala ska hållas.

Är det svårt att hålla i en välgörenhetsgala i Sverige?

– Generellt är det så att vilja att hjälpa har blivit större än vad den var för fem år sedan.. Jag upplever det som viljan att ge ökar för varje år.

Hur var känslan när årets gala var över?

– Att det inte handlar om pengar, utan för glädjen och att vi också har förmågan att gå på djupet. Något vi aldrig har varit rädda för med vår bakgrund. Samtidigt kändes det som om vi gått igenom en stenmangel.

Rekordgalan

Är: En stiftelsen som syftar till att öka livskvaliteten, skapa glädje och sätta guldkant för barn och ungdomar som väntar på nya organ eller som genomgått en organtransplantation samt även deras syskon.

Aktuell: Med Jontefondsgalan i söndags som slog rekord med sina nära 2,8 insamla miljoner.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57