Julklappsvagnen slog alla rekord

Med hjälp av julens superhjältar slog Stadsmissionen alla rekord med årets julklappsvagn. Givmilda göteborgare var generösa i stort och smått för att alla ska få en god jul.

  • Publicerad 12:04, 2 dec 2018

Julklappsvagnen är Stadsmissionens kampanj för att utsatta och familjer med behov ska få en god jul. I år var det fjärde året som vagnarna körde.

Den första helgen i december åker Stadsmissionen med hjälp av Ringlinien runt med två veteranvagnar för att samla in gåvor från generösa göteborgare.

– Vi har inte räknat på vad det har gett ännu. Men i år har vi redan slagit alla rekord, säger Anette Tingets, på Stadsmissionen.

– Vi har märkt det redan innan idag att intresset har varit enormt stort för att bidra. Nu på våra turer står det också klart att göteborgarna är villiga att hjälpa till.

Vagnarna går sina snirkliga turer runt om i stan. Från St Sigfridsplan till Härlanda, över Drottningtorget till Wieselgrensplatsen. över allt med mängder med människor som kommer för att bidra: presentkort, eller leksaker, böcker eller bidrag från företag. Som Ica Kvantum i Munkebäck, som i år ökade på sin gåva till 101000 kronor eftersom Ica fyller 101 i år.

Med för att hjälpa till på vagnarna finns välvilliga kändisar och idrottsprofiler redo med tomtesäckar på varje station. I år fanns Glenn Hysén, Kennet Andersson, Alexandra Zazzi, Jonas Esbjörs, Niklas Andersson, Johanna Toftby, Lasse Kronér, Robert Gustafsson, Stefan Albrechtson, Morrongänget från Mix Megapol – Peter Sandholt, Ingmar allén och Linda Fyrebo –... ja, även Göteborg Direkts utsände fanns på plats på en av vagnarna, den som Mimmi Mickelsen, initiativtagare till Julklappsvagnen, körde.