Foto: Lars Kroon

Kabaré Kalabalik på Kortedala Torg

För andra året i rad är nu sommarkonserterna på Kortedala Torg i full gång. Och bara vädret vill kan det bli en lika stor succé som i fjol.

  • Publicerad 17:00, 11 jul 2017

– Förra sommaren var det i princip alltid fullsatt för utom första dagen då det ösregnade, berättar Henrik Myrberg, Kulturarrangör i Östra Göteborg.

Sommarkonserterna i Kortedala är redan i gång och förra veckan var det Aurelia Dey and the Vibe som stod på scen, nu väntar gruppen man bäst presenterar med en trumvirvel. Det handlar förstods om Komodo och de kommer att bjuda på sin konsertföreställning Kabaré Kalabalik. Gruppen består av fem, minst sagt, galna trumslagare som framför en burlesk, bombastisk och glädjefylld trumshow.

Det var Henrik Myrberg som startade projektet förra året och för honom är det viktigt att det får hända saker i stadsdelen.

– Det roligaste är när folk kommer fram och fråga vad det här som händer på torget. Den största behållningen är nog att folk känner att det händer något i deras stadsdel, säger Henrik.

Nytt för i år är workshops som arrangerades i går och i dag tillsammans med Komodo där de lärde ut sin ädla konst – att trumma.

– Nu när Kulturhuset är på gång att byggas här i Östra Göteborg hoppas vi kunna få kontinuitet i liknande kulturprojekt i stadsdelen. Och även att öka möjligheten att lyfta fram all kultur som redan finns här i Östra Göteborg, säger Henrik Myrberg.

Sommarkonsert

Komodo kommer att uppträda på onsdag klockan 16.00 på Kortedala Torg.

Nästa veckan kommer man kunna se inproviserad musikalteaterföretällning framförd av gbgimpro. Onsdag klockan 16.00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG