Från Liseberg 2014 med Kai Martin & Stick! Foto: Privat/Mostphotos

Kai Martin kapades på Spotify

Kai Martin är inte bara nöjesreporter på Göteborg Direkt, han är artist också. Här om dagen gjorde han upptäckten att han numera delar identitet med en amerikansk artist på Spotify.

  • Publicerad 13:03, 13 jun 2018

Sedan slutet av 1970-talet har Kai Martin frontat punkbandet Kai Martin & Stick. 2004 släppte han ett soloalbum som hamnade på Spotify 2016.

– Man går ju in och tittar lite då och då hur många lyssningar man har och för en vecka sedan var det inga konstigheter. Men när jag tittade här om dagen så upptäckte jag att det hade dykt upp en kvinnlig Kai Martin, på min profil, säger Kai Martin.

Svenske Kai Martins hade alltså lagts samman med den amerikanska sångerskan Kai Martin vilket skapat en del förvirring.

– Jag förstår inte hur det kan ske. På våra bilder ser man ganska tydligt att vi inte är samma person.

Vet du vem hon är?

– Jag känner ju till att det inte bara är jag i hela världen som har det här namnet. När jag har googlat runt har jag bland annat hittat en brittisk stuntman, en dj i Tyskland och så den här kvinnan.

När Kai hörde av sig till Spotify fick han till slut svaret att de skulle ge honom en ny identitet på musiktjänsten.

– Det tycker jag är väldigt märkligt när det var jag som var först på Spotify, 2016 kommer trots allt före 2018. Men jag har inte vikit mig än. Det borde vara hon som ska få en ny identitet.

Har du inte kunnat rida lite på hennes följare nu då?

– Jag har inte jättemånga följare men jag har inte ökat tack vare henne. Snarare är det hon som fått snålskjuts av mig, säger Kai Martin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG