Way out West med Kai. Göteborg Direkts nöjesredaktör Kai Martin summerar den första dagen på Way out West. Foto: Wikimediacommons/ Kai Martin

Kai om WOW: "Det är på väg utför med Way out West"

Göteborg Direkts nöjesredaktör och utsände på Way out West, Kai Martin summerar första dagen på festivalen med orden repris och surpris.

  • Publicerad 17:00, 10 aug 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Hur var första dagen?

– Det var både repriser och surpriser för min del där både Patti Smith, Iggy Pop och Arctic Monkeys har spelat på festivalen tidigare och det kännetecknar festivalen i år kan jag tycka. Det är lite för mycket återbruk vilket kan vara positivt i miljöhänseende men inte i festivalhänseende, säger Kai Martin och fortsätter:

Läs även: Man försökte klippa sig in på Way out West

– Men Patti Smith lyckades göra ett nytt starkt framträdande och Iggy Pop bjöd på en "best of-lista" med bara det bästa från hans karriär. Och Patty Smith är ju faktiskt den enda som engagerar sig i krig, klimat och flykting frågor. Hon höll ett mycket starkt brandtal som var häftigt att höra.

Vad var surprisen då?

– Det var några nya bekantskaper för mig som var väldigt roliga att få möta bland annat Jorja Smith. En brittisk soulsångerska som kom med sitt debutalbum i år. Hon fyllde Linné-tältet och fick ett fantastiskt gensvar från publiken som kunde varenda textrad och fyllde tältet med allsång vilket var grymt häftigt. Även St. Vincent levererade ett mycket starkt och häftigt framträdande.

Läs även: Fansens ilska över den nya Shoreline-stenen

Vad tycker du om årets Way out West hittills?

– Jag tycker det känns som att arrangörerna har gått i stå inspirationsmässigt, det verkar som de läggar allt krut på Stockholms festivalen Lollapalooza som går av stapeln i juni nästa år. Det är till och med en känsla av att det är på väg utför med Way out West om de inte engagerar sig lika mycket. Jag tycker det är lite trötta bokningar och de håller inte linjen som de har gjort tidigare år.

Tror du de slår publikrekordet igen?

– Igår var känslan att det var väldigt mycket folk men inte det här hysteriskt packade. Jag har ingen aning om de ska packa in ännu mer människor – det känns inte rimligt. Jag tycker att om en festival ska vara trevlig ska du kunna röra dig ganska obehindrat mellan scenerna, avslutar Kai Martin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG