Kalasbra affär för bowlinghallen

På Strike Bowling har man märkt en ökad efterfrågan på barnkalas. Idag tar man varje vecka emot upp mot 200 barn, vilket är gränsen för vad man klarar av.

  • Publicerad 06:30, 2 apr 2017

– Det är fullt de dagar vi har öppet för kalas, så vi kan inte öka mer. I början hade vi barnkalas nere i bowlinghallen, men nu är det så många kalas att de får äta i restaurangen istället för i bowlinghallen. Vi har också bytt till tacobuffé eftersom vi inte kunde hantera så många hamburgare, säger Anders Mellgren som är driftsansvarig på Strike Bowling i Gamlestaden.

Idag har bowlinghallen vikt söndagarna åt födelsedagsfirande barn. Förutom en timmes spel ingår mat och glass samt ett presentkort till födelsedagsbarnet till en total kostnad på 170 kronor per barn.

– De flesta är mellan tio och 12 barn, men det kan ju bli lite dyrt för dem som bjudit hela klassen. Det är jättetråkigt och jag förstår att alla inte har råd, men vi måste ta betalt för att täcka hyra och personalkostnader.

Förra året hade Strike Bowling runt 400 barnkalas i sina lokaler. Och Anders Mellgren tror att förklaringen till att industrin kring barnkalas växt delvis beror på bekvämlighet.

– Det är nog en bekvämlighetsfråga. Det kan vara jobbigt att vara hemma eftersom man ofta måste förbereda en hel dag. Idag jobbar ju oftast båda föräldrarna och allt ska ju gå i 200 idag så många hinner helt enkelt inte. Sedan är det kanske så att man känner att man måste ha kalas utanför hemmet för att någon annan haft det, säger Anders Mellgren.

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00