Kalasbra affär för bowlinghallen

På Strike Bowling har man märkt en ökad efterfrågan på barnkalas. Idag tar man varje vecka emot upp mot 200 barn, vilket är gränsen för vad man klarar av.

  • Publicerad 06:30, 2 apr 2017

– Det är fullt de dagar vi har öppet för kalas, så vi kan inte öka mer. I början hade vi barnkalas nere i bowlinghallen, men nu är det så många kalas att de får äta i restaurangen istället för i bowlinghallen. Vi har också bytt till tacobuffé eftersom vi inte kunde hantera så många hamburgare, säger Anders Mellgren som är driftsansvarig på Strike Bowling i Gamlestaden.

Idag har bowlinghallen vikt söndagarna åt födelsedagsfirande barn. Förutom en timmes spel ingår mat och glass samt ett presentkort till födelsedagsbarnet till en total kostnad på 170 kronor per barn.

– De flesta är mellan tio och 12 barn, men det kan ju bli lite dyrt för dem som bjudit hela klassen. Det är jättetråkigt och jag förstår att alla inte har råd, men vi måste ta betalt för att täcka hyra och personalkostnader.

Förra året hade Strike Bowling runt 400 barnkalas i sina lokaler. Och Anders Mellgren tror att förklaringen till att industrin kring barnkalas växt delvis beror på bekvämlighet.

– Det är nog en bekvämlighetsfråga. Det kan vara jobbigt att vara hemma eftersom man ofta måste förbereda en hel dag. Idag jobbar ju oftast båda föräldrarna och allt ska ju gå i 200 idag så många hinner helt enkelt inte. Sedan är det kanske så att man känner att man måste ha kalas utanför hemmet för att någon annan haft det, säger Anders Mellgren.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47