Några av årets sommarjobbare. Foto: Agneta Olsson/Göteborg & Co.

Kalaset inställt men sommarjobben kvar

I år blev 150 ungdomar anställda för att arbeta på Göteborgs Kulturkalas. Trots att kalaset ställdes in betyder det inte att ungdomarna blir utan arbete. Vissa erbjuder föreställningar, de andra städar staden.

  • Publicerad 12:06, 1 aug 2020

Ungdomarna som anställdes inför Kulturkalaset är mellan 16-18 år. Efter att Kulturkalaset ställdes in på grund av pandemin har ungdomarna fått ställa om och välja mellan två olika inriktningar: “Föreställning” eller “Miljö”. 

– Det känns oerhört angeläget att kunna erbjuda våra 150 göteborgsungdomar möjligheten att genomföra sitt sommarjobb och därför var det självklart att hitta andra uppgifter för dem, nu när festivalen är inställd. Vårt val att skapa föreställningar och arbeta med miljön i staden grundar sig i Kulturkalasets långsiktiga och mycket lyckade hållbarhetsarbete, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Göteborgs Kulturkalas på Göteborg & Co, i ett pressmeddelande. 

Cirka 45 sommarjobbare valde inriktningen Föreställning och kommer under sommaren framträda för äldre på trygghetsboenden runtom i Göteborg. De halvtimmes långa föreställningarna framförs utomhus på ett smittsäkert avstånd från de boende. 

100 ungdomar städar Göteborg

Runt 100 ungdomar valde istället att städa staden. Under de närmaste veckorna kommer de att renhålla bänkar, gång- och cykelbanor och andra utomhusmiljöer runtom i Göteborg. De kommer få vägledning i sitt arbete av Göteborgs Stads Trafikkontor. 

– Jag hoppas att alla ungdomar trivs bra hos oss och får nya erfarenheter med sig efter de tre arbetsveckorna. Tillsammans med våra sommarjobbare bidrar vi till att minska ensamheten för de äldre genom att sprida konst och kultur. Att de städar och inventerar i det offentliga rummet gynnar alla göteborgare. Allt detta har möjliggjorts tack vare ett fantastiskt bra samarbete med Arb.Vux, GotEvent, Trafikkontoret och Senior Göteborg, verksamheter i Göteborgs Stad, säger Tasso Stafilidis, i pressmeddelandet. 
 

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00