Informatörer kommer att hjälpa och vägleda resenärerna på stan. Foto: Stina Olsson

Kalasmånad – så påverkas kollektivtrafiken

Förstärkt trafik under Way Out West och förändringar i kollektivtrafiken under Europride och Kulturkalaset. – Vi kommer även ha informatörer ute på stan som ska hjälpa och vägleda, säger Västtrafiks presschef.

  • Publicerad 05:30, 7 aug 2018

I helgen invaderas Göteborg och festivalglada Way Out West-besökare, något som kommer att märkas av i kollektivtrafiken. Västtrafik förstärker med 13 extrabussar utöver ordinarie trafik.

– Vi kommer även ha informatörer ute på stan som ska hjälpa och vägleda, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Festivalen kommer också ha egna festivalbussar som kör besökare mellan Slottsskogen och scenområdet på Bananpiren. De avgår från Rosengatan vid Linnéplatsen.

Festivalerna avlöser varandra

Lagom till att scenerna i Slottsskogen monterats ner på söndag börjar nästa stora evenemangsvecka i Göteborg med både Kulturkalas och Europride. Då väntar nya förändringar i kollektivtrafiken.

Mellan tisdag, 14/8, och söndag 19/8 ställs hållplats Götaplatsen in på kvällstid. Linje 18 och linje 52 leds om mellan klockan 18 och 23:30.

Under Prideparaden på lördagen, 18/8, blir det stora förändringar i kollektivtrafiken i centrum som du hittar på Västtrafiks hemsida.

På söndagen, 19/8, leds bussar och spårvagnar på Avenyn om mellan klockan 12:30 och 15:45 på grund av Hammarkullekarnevalen som går parad på Avenyn.  

Svettiga spårvagnar - sommarens snackis

Sommarens varma väder har gjort att många resenärer reagerat kraftigt på höga temperaturer på både spårvagnar och bussar. Vid fortsatt varmt väder i augusti kommer problemet att vara kvar på vissa turer.

– Vi har ett antal äldre fordon, både spårvagnar och bussar, som är inte utrustade med aircondition. Då kan det bli väldigt varmt i vissa fordon. I alla nya avtal kräver vi AC men det kravet finns inte med i alla gamla avtal. Nästa år börjar de första nya provvagnarna köra och om ett antal år är alla gamla spårvagnar utbytta. Vi har också nya upphandlingar vad gäller bussar. Det är väldigt viktigt att kunderna får en behaglig resa, säger Mette Ramquist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG