KALLE. Manuset är skrivet av Unn och Stefan Printz-Påhlson. Foto: Egmont

Kalle & farbror Joakim på häxjakt i Göteborg

Magica de Hex har lagt beslag på Joakim von Ankas turkrona. Det blir starten på en virvlande jakt genom Göteborg på både spårvagn och elskarpcykel.

  • Publicerad 10:41, 12 sep 2019

Farbror Joakim tar med sig Kalle Anke när han ska skriva ett lukrativt kontrakt med den världsberömde författaren Handla Börshaj. De bestämmer träff på Bokmässan i Göteborg. Men mellan bokbåsen på mässan lurar Magica de Hex på jakt efter Joakims lyckokrona.

Därefter följer en fartfylld jakt genom Göteborg. På sin väg genom staden passerar de både Poseidon, Skansen Kronan och Feskekôrka. Utöver 8:ans spårvagn tar de sig självklart även fram på elsparkcykel.

Bakgrunden till Kalle Anka och farbror Joakims Göteborgsbesök i det senaste numret av Kalle Anka & C:o är en omröstning i julas. Kalle-läsarna fick rösta mellan fem svenska städer där Göteborg till sist stod som segrare. Det blir första gången Feskekôrka och Poseidon avbildas i tidningen.

– Eftersom publiceringen av serien sammanföll med Bokmässan blev det naturligt att Kalle skulle besöka just den under sin Göteborgsvistelse. Dessutom är ju läsglädje ett ämne som ligger oss på redaktionen varmt om hjärtat och passar fint ihop med både Kalle Anka och Bokmässan, säger Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o.

Numret kommer ut den 17 september.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57