Loa Falkman, Kalle Moraeus och Wiktoria hjälper till med julstämningen. Foto: Peter Knutson

Kalles jul redan innan julafton

Hallå där...

  • Publicerad 12:00, 3 dec 2017

Kalle Moraeus, 54, som tillsammans med Loa Falkman och Wiktoria är ute på turné med sin julkonsert tillsammans med bandet Hej Kalle.

Ni har nyss haft premiär – hur gick det?

– Som väntat. Stor succé. Nej, skämt å sido. Det var en stor succé för oss. Allt föll på plats. Det är ju ingen show där man får se mig dansa. Men det är en uppsluppen konsert, som spänner över klassiskt, jazz och julmusik. Jag får dessutom göra ett BB King-medley, som jag är väldigt förtjust i.

Hur många julturnéer är du uppe i?

– Vi började 1998 och det har varit med Hej Kalle sedan dess, förutom två gånger då vi gått skilda vägar på grund av andra engagemang.

Vad betyder – förutom det ekonomiska – julmusiken för dig?

– Jag har egentligen ingen aning varför jag har blivit en julmusikmänniska. Men två gånger är ju en vana och jag tycker det är roligt att få göra. Jag tror dessutom att det är viktigt att samlas kring jultemat och märker och att ju närmare jul desto varmare blir stämningen. Folk behöver släppa vad det har för handen och göra någonting annat.

Loa Falkman turnerade du med förra året. I år kom också Wiktoria med. Varför?

– Det är ju mycket farbröder på scen och hur mycket man än älskar farbröder slår det inte en duktig kvinna. Vi kände inte varandra innan, men det känns som en bra och rolig kombo. Hon är mitt i livet, sjunger bra och dessutom sugen på att testa andra genrer än det hon redan kan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG