ÖVERVAKAD. Efter att flertalet bräder startat i en trappuppgång i Tuve har Bostadsbolaget satt upp en kamera i den aktuella trappuppgången. Foto: Petronella Söderblom/Mostphoto (genrebild)

Kameraövervakning ska stoppa bränder i Tuve

Flera bränder startades i en trappuppgång i Tuve under hösten. Efter oro bland de boende har Bostadsbolaget satt in nya brandvarnare och kameraövervakning i den aktuella uppgången.

  • Publicerad 14:03, 8 jan 2019

Under hösten var det någon som tände på flera gånger i en och samma trappuppgång i Norumshöjd i Tuve. Något som väckte stor oro bland de boende i området.

Läs mer: Misstanken: Seriepyroman härjar i Tuve

Sedan Göteborg Direkt rapporterade om händelserna har Bostadsbolaget vidtaget en rad åtgärder. Första insatsen var att installera nya brandvarnare i den aktuella trappuppgången. 

– Jag pratade med en hyresgäst som tyckte att det kändes säkrare efter det. Sedan satte vi upp ett magnetbrytbleck på entrédörren. Det har inte varit några bränder i trappuppgången sedan dess, som jag vet om, säger Jacob Wessner, förvaltare på Bostadsbolaget.

Däremot tog någon sig in i cykelförrådet intill och tände eld på en leksak eller en cykel.

– Ingen märkte det så brandkåren kom inte. Elden självsläckte men det blev sotskador. Efter att vi upptäckte det har vi satt in ett magnetbrytbläck på den dörren också, säger Jacob Wessner.

Övervakningskamera på plats

Bostadsbolagets senaste åtgärd var att sätta upp en övervakningskamera i trappuppgången.

– Det var ett önskemål både från vår och hyresgästerna sida att få upp en kamera. Den sitter där sedan veckan innan julafton. Det inte hänt något mer sedan branden i förrådet, säger Jacob Wessner.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG