Gapar tomt. Den här lappen satte Mahasti Hashemieh upp i trappuppgångarna på Näverlursgatan och Marconigatan, men den blev nedtagen av hyresvärden Poseidon. Foto: Privat

Känslig lapp – Poseidon tog ner Hyresgästföreningens mötesinfo

Den lokala hyresgästföreningen på Näverlursgatan nålade upp en lapp på anslagstavlan i 20 trappuppgångar, med inbjudan till ett seminarium om renoveringar och hyreshöjningar. Men lappen togs ner av Poseidon med hänvisning till att den skapade oro bland de boende.

  • Publicerad 06:00, 22 jan 2017

Ni minns såklart "Satans fastigheter" som pikar hyresvärden på Pennygången genom sina satirlappar? Nu har det åter blivit konflikt om lappar i hyreshus i västra Göteborg, den här gången på Näverlursgatan.

Förra veckan släppte Hyresgästföreningen en rapport om att hyreshöjningar drabbar många vid större renoveringar, och konstaterade att var tredje hyresgäst i Göteborg kan tvingas flytta. Samma kväll bjöd man in till ett öppet seminarium och det ville Mahasti Hashemieh, som ordförande i lokala hyresgästföreningen, informera sina grannar om.

– Det är viktigt eftersom Poseidon har utfört och kommer att utföra renoveringar i vårt område. Vi vill visa att hyresgästföreningen kämpar för allas rätt till en rimlig hyra, säger hon.

Hyresgästföreningen har nycklar till anslagstavlor i trappuppgångarna och där satte hon upp lapparna med mötesinformationen. Men de blev inte långlivade, strax därefter togs de ner av Poseidon.

– Vi har en överenskommelse om att vi kan sätta upp lappar där om årsmöte till exempel. Det är vår kanal för att nå ut och de brukar aldrig ta ner något, säger Mahasti Hashemieh.

Varför togs just de här lapparna ner tror du?

– Jag tror att de blir rädda, de vill inte att hyresgästerna ska informera sig och bli engagerade.

Att det kan sticka i Hyresgästföreningens ögon att få sin mötesinformation nedplockad har Poseidons informationschef, Linda Thorsson, visserligen förståelse för.

Men hon menar att anslagstavlan var fel kanal just denna gång.

– Vi fick en del samtal från hyresgäster som är oroliga, vi tog ner dem för vi tyckte inte att det berörde de fastigheterna. Informationen om just det här seminariet hade varit bättre att dela ut i brevlådorna, säger hon.

Ni har ju och ska renovera mer i området, är det inte viktigt att man som hyresgäst kan informera sig om det?

– Jo absolut, men det ligger i både vårt och Hyresgästföreningens intresse att inte skapa oro och det märkte vi ju att det blev nu.

När Mahasti Hashemieh upptäckte att lapparna var nedtagna skickade hon ett mail till Poseidon, men återkoppling fick hon först efter att GöteborgDirekt varit i kontakt med hyresvärden.

Och hon är inte nöjd med hyresvärdens motivering till att lapparna rök.

– Deras svar till de boende borde vara att har ni frågor eller är oroliga så vänd er till Hyresgästföreningen, eller delta i seminariet så får ni veta mer. Av ett privat bolag hade jag kanske väntat mig att man tog ner lapparna, men inte ett kommunalt, säger hon.

LÄS MER:

Renoveringar slår hårt mot hyresgästerna – var tredje kan tvingas flytta

Satans Fastigheter: "Jag gör det av kärlek till grannarna"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG