Tips för helgen. Nazisten som ångrar sig, IFK Göteborg mot Elsborg eller Kapten Röd. Helgen är full av möjligheter. Foto: Leif Eriksson/Wikipedie/Kai Martin

Kapten Röd tar kommandot när helgen öppnas

Sport, teater och konserter – Göteborg Direkt guidar dig till bästa helgen. Fredagen öppnar med Kapten Röd på Liseberg. Lördag är det ishockeypremiär i Scandinavium och på söndag fotbollsdrama på Gamla Ullevi.

  • Publicerad 11:30, 14 sep 2018

Kapten på Liseberg

Vad: Förra året firade 100-lappenturnén triumfer på Slottsskogsvallen då över 20000 var på plats och Håkan Hellström fint gästade Majornas egen Kaptens Röd och hans finest moment. I sommar har Kapten Röd inte legat på latsidan och rundar av sin spelsejour med band och kamrater på Liseberg. Räkna med att det kommer bli tätt packat med folk.

Var: Lisebergs stora scen.

När: Fredag 14 september, 19.00.

Info: Hittar du här!

Nazisten som ångrar sig:

Vad: Vera Berzaks pjäs "Generalguvenören och jag" bygger delvis på boken "The Nuremberg diaries" (1947) och Vera Berzaks upptäckt av densamme. Ingvar Örner spelar nazisten Hans Frank, som ångrar sina gärningar. Sanne Skjervik den unga, judiska teaterregissören som får omvärdera sin historia.

Var: Göteborgs Dramatiska Teater, Stigbergsliden.

När: Lörda 15 september, 19.00, och söndag 16 september, 19.00.

Info: Hittar du här!

Fotbollsdrama:

Vad: Säsongen 2018 har varit en plåga för både IFK Göteborg och Elfsborg. En missräkning gällande resultaten har gjort att lagen befinner sig på den nedre halvan av den Allsvenska tabellen. Det västsvenska mötet gav oavgjort – 1–1 – i maj i Borås. Nu är det dags igen då lagen möts.

Var: Gamla Ullevi.

När: Söndag 16 september, 17.30.

Info: Hittar du här!

Ishockeypremiär:

Vad: Förra säsongen blev något av ett debacle för Frölunda, som åkte ut tidigt i CHL och dessutom gick på pumpen i kvartsfinalen mot Malmö Redhawks. I år är laget delvis nytt och har gett en blandad kompott gällande försäsongen. I premiären i SHL möter Frölunda topprankade Djurgården i en från start tuff duell.

Var: Scandinavium.

När: Lördag 15 september, 15.15.

Info: Hittar du här!

Punklegendar på besök

Vad: Glen Matlock var originalmedlem i Sex Pistols och var med och skrev de flesta av bandets odödliga punklåtar. Nu kommer Londonmusikern till Lilla London för att spela gammalt och nytt – han har precis kommit med soloalbumet "Good to go". Lokala Punk-Jon värmer upp och Peter Kagerland kommer hålla föredag om svenska punktexter.

Var: Frölunda kulturhus.

När: Fredag 14 september, från 17.30.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG